Un pas endavant

Cant'AireNou església Sant Vicenç BaoHi ha signes que cal valorar, avui voldriï felicitats  Cant'AireNou i més particularment l'Esteve.

Aquest vespre he anat a escoltar els nostres cantants, han participat a un acte del Téléthon organitzat a Bao, eren invitats per la coral del vilatge.

No m'allargaré pas sus de les indiscutibles qualitats dels cantants, però sí sobre el que més m'ha fet moure aquests darrers anys, la utilització de la llengua catalana.

Vull felicitar l'Esteve, el nou responsable del grup.
Sense complexos ha fet la presentació del grup i de les cançons en català, en tota normalitat.

Personalment valori aquest fet com un dels objectius més importants que hagi assolit Aire Nou, deu ser de l'ordre del castell més alt, de la falconada més estètica, del millor concert de gralles, de les millors bromes del ball d'en Serrallonga, dels ritmes més bojos dels Sorollosos o del correfoc de l'Aquelarre.

Una lliçó per a tots nosaltres.
No és la primera persona vinguda de fora i que gosa utilitzar la nostra llengua catalana, que la fa viure quan massa sovint, nosaltres catalans de soc-arrels passem al francès.
Un fort agraïment a l'Esteve i a tot(e)s aquest(e)s que s'han apoderat de la llengua catalana per a fer-la viure.

Si vull felicitar l'Esteve és que sembla que hagi estat criticar per una persona que no ha trobat normal que se faci la presentació en llengua catalana.

Ves per on, caldria fer les coses en francès, això sí seria normal... segons la persona. Segons ella seríem francesos abans de ser catalans.
Jo dic que és incultura o més greu: revisionisme de la història.
Fa 1000 anys que va néixer la llengua catalana aquí.
Fa 350 anys uns en van prohibir l'ús oficial, per una simple raó és que era la llengua utilitzada.
I si la substitució lingüística ha tingut els seus resultats visibles el segle XX, si és al llarg del segle XX que el francès s'ha apoderat del carrer i de les llars, és ben bé la prova que primer sem catalans.

Visca l'Esteve, visca tota la gent que fa viure la llengua pròpia, visca tota la gent que refusa ajupir-se a davant d'aquests que ens voldrien "fer parlar francès i sobretot callar