10 anys de castells de 7

2001/2011 els Castellers del Riberal celebren 10 anys de castells de 7! 

altAgost del 2001 a Millars vam descarregar el primer 4de7 de la nostra història, un castell força segur que finalment ens va deixar de resistir. Quan vam crear la colla castellera, no sabíem què eren els castells, quin nivell podíem aconseguir. El 1997 vam descarregar el 4de6 el dia del bateig, unes setmanes més tard descarregàvem per primera vegada 2 castells de 6 en la mateixa actuació, els 3de6 i 4de6 i era a Millars que se convertia en una plaça important per la nostra colla.

La història del 4de7.

El 1999 va ser un any difícil d'arrencar,  poca gent participava als assaigs i a les actuacions, per Sant Jordi a Cotlliure vam fer castells de 5 amb dificultats però a l'estiu les coses agafaven un altre rumb. Amb els Castellers de l'Albera vam fer un assaig conjunts a Vilanova de la Ribera. Com ells vam voler treballar el 4de6 net i amb aquestes proves iniciàvem un nou camí. De fet vam esperar el novembre i l'assaig previ a les Diades Airenovenques per a descarregar el primer 4de6 net complet. 

alt

A Bao en deiem "Arribar i moldre", i no vam esperar més per a fer el primer intent d'un 4de7, un intent que vam desmuntar per "indecisió de la canalla". Els dosos col.locats no s'ho van veure clar i van tirar avall. Però ja sabíem que era possible.

L'any següent, el 2000 el vam intentar i desmuntar dues vegades més, tot primer a Millars a l'agost i per les Diades Airenovenques que vam celebrar excepcionalment a Toluges. Aquestes dues vegades és l'acotxador que no va acabar de pujar, cal dir que la pressió era forta.

Sense descans vam treballar i perfeccionar el 4de6 net, crec que el descarregàvem quasi bé a cada assaig i a cada actuació, i va arribar Millars. L'obejcetiu era de portar 3 i 4 de 7, però a l'assaig del divendres, el 3de6 net va fer llenya a la sortida de l'enxaneta i així vam optar per a tirar únicament el 4de7.

Entrada a plaça amb pilars de 4 i tot seguit intentem el 4de7, el tronc va pujar perfectament quadrat però un baix se queixava, una crisi de clostrofòbia, dosos col.locats vam ser obligats de desmuntar, cridava massa fort. El vam canviar per un altre baix, un baix ... dels Xicots de Vilafranca, colla que ens acompanyava a plaça i el segon intent se convertia en èxit, finalment aquest primer castells de 7 tan desitjat era nostre.

alt

a dalt: primer 4de7  Millars agost del 2001

a sota primer 3de7 a bao Diades Airenovenques novembre del 2001

alt