Recull de fotografies de la Sant Vicenç

Sant Vicenç és la Festa Major de Bao.

Un munt de vilatges tenen dues festes majors l'any, la d'estiu i la d'hivern. Bao té la particularitat de tenir-ne només una, és el 22 de gener, és la Sant Vicenç.

De memòria dels baotencs, a partir de la Segona Guerra Mundial i fins el anys 70 del segle passat, la Sant Vicenç se celebrava del 21 de gener al 23, 24 o 25 de gener en funció de... les ganes, dels mitjans, de la voluntat de tots i de cada un.

 

El 2009 per encàrrec d’Aire Nou, la Regina Pla va fer una recollida de fotografies i de testimoniatges sobre la Festa Major de Bao, la Sant Vicenç. Va entrevistar baotencs, els va demanar fotografies. El 2010 vàrem exposar les fotografies. Enguany hem decidit d’editar un llibret de 48 pàgines que el recull les fotografies i les entrevistes. Un llibret que hem enriquit de les aportacions airenovenques a la Festa Major del vilatge.

Vos invitem a descobrir aquests testimoniatges.

En cap moment volem caure amb emocions nostàlgiques, però sí que volem recordar uns moments, d’unes vides d’aquests qui han fet Bao. És el llegat que nos han deixat, l'hem de transmetre com hem de fer viure la Festa Major, l'hem de saber tots plegats fer evolucionar.