Sorollosos i Gralles del Riberal a la Trobada Gegantera de Tuïr

Dissabte 23 de juliol per a tancar l'intercanvi que havia portat els Gegants de Tuïr a bao per Identi'CAT, els nostres músics s'han desplaçat a la capital del "Byrrh"

alt

Participar a aquestes Diades sempre té interès, un d'aquests és de veure com ho fan amb la llengua, i l'altre ha estat la descoberta de l'espectacle de foc presentat a final de festa, aquest mateix final que havíem fet un parell de vegades amb Hamlet.

altPerò anem a pam. A la tarda eren quatre gralles pels carrers de la ciutat encapçalant el seguici popular, quatre gralles disposades a tocar el que se'ls demanava.

Quatre gralles amb una desena de Sorollosos... sense gegants però amb moltes ganes de participar a la festa.

Un cercavila a la tarda i un altre a la nit, tots dos encapçalats pels nostres músics, seguits dels Dansaires Catalans de Tuïr i d'una desena de colles geganteres vingudes del sud com del nord.

alt

http://www.youtube.com/watch?v=_gsg1p6sDRc

Però com ho fan amb la llengua?

La colla amfitrion intenta usar la llengua catalana a l'hora de la presentació de les colles, un punt positiu a destacar. 

L'altre punt d'interès és el de l'espectacle de foc..

http://www.youtube.com/watch?v=WGNUbV6LC6Q

això és el que reemplaça la trobada del bestiari.

a l'estat francès hi havia una publicitat fa uns anys que deia d'una veguda: "això té olor, això té gust però no és" Aquesta frase se pot aplicar perfectament a aquest espectacle.