Més de 200 persones riflen per la llengua

Vinguts del Conflent, de la Salanca, de l'Aspre, del Vallespir, de la Costa o de la Plana del Rosselló, més de 200 persones han participat a la Rifla de Sant Esteve a Bao.

Cambajons, vi, embotits, vals de compres, lots culturals... han estat repartits als 25 guanyadors. 

La rifla ha estat cantada pel Pere Manzanares i el Guillem Dalmau, Uns quants lots  han estat regalats per comerços de Bao, Sant Esteve i Perpinyà.

Enguany els beneficis de la rifla d'Aire Nou seran integralment destinats a finançar una part dels actes del 2 d'abril, uns actes a favor de la llengua catalana.

El 2 d'abril del 1700 un edicte reial prohibia l'ús oficial de la llengua catalana als antics Comtats. Han passat més de 3 segles i aquest edicte és sempre de circumstància. Fa poques setmanes el Senat francès refusava encara la ratificació de la Carta Europea de les llengües minoritzades. Fa pocs dies els principals representants dels partits polítics francesos denunciaven el President de la Regió corsa per a expressar-se en cors a Còrsega. Fer acceptar que les llengües pròpies (i els seus parlants) dels territoris administrats per l'Estat francès puguin tenir drets sembla encar el 2015 ciència ficció.

Les fotografies

Etiquetes: Rifla