20 anys de fidelitat

Un cap de setmana casteller i festiu.

Unes 250 persones han celebrat els 20 anys "d'agermanament" entre els Arreplegats, la colla de la Politècnica de Barcelona, i Aire Nou de Bao, més concretament Gralles i Castellers del Riberal.

El cap de setmana ha començat el divendres a la tarda amb una actuació dels Arreplegats a la Universitat de Perpinyà, una actuació coorganizada amb estudiants de l'IFTC. El divendres, a final d'actuació Arreplegats i airenovencs s'han trobat a la Vilbau per a fer un primer assaig i festa.

El dissabte els Arreplegats, gràcies als futurs Castellers de la Salanca i a la municipalitat del Barcarès, han pogut aprofitar el poliesportiu del vilatge, poliesportiu on hem pogut actuar al recer de la pluja, del vent i de la frescor.

3de7Tot primer els Castellers del Riberal hem realitzat la següent actuació:

 • 2 pilars de 4 simultanis
 • 3de7
 • 2 intents desmuntats de 4de7
 • intent desmuntat de 4de6 amb agulla
 • torre de 6
 • pilar de 5

 

4de7AUna estona més tard, els Arreplegats agafaven el relleu descarregant:

 • 7de6
 • 4de7
 • 5de6
 • 2 pilars de 4 simultanis

Una horeta de descans i els castells eren de nou el centre d'interès de tots amb un assaig conjunt dels Castellers de la Salanca, Arreplegats i Castellers del Riberal.

La nit va continuar amb agraïments mutus, sopar i festa.

colla

Què recordarem?

Com cada any recordarem un rosari d'anècdotes que han marcat el concurs, les disfresses o la paella... Pels Castellers del Riberal recordarem que hem descarregat el primer 3de7 de la temporada. Un castell que s'ha carregat prou bé, que ha tingut un moment de dubtes a la baixada de l'enxaneta, però que s'han superat amb solvència. Recordarem també que hem desmuntat per dues vegades el 4de7, un castell que no hem pogut quadrar correctament i que hem descarregat la primera torre de 6 i el primer pilar de 5 de l'any.

Recordarem sobretot una bona complicitat entre castellers. Una complicitat evident amb els més veterans de cada colla, una complicitat que se crea amb els nouvinguts, una complicitat que augmenta amb els anys.

Els Castellers de la Salanca han descarregat un pilar de 3 net, el primer realitzat en públic. 

Els Arreplegats nos han sorprés de nou amb un 4de7 i dos castells de 6 complexos.

Tots nosaltres sem dipositaris d'aquests 20 anys d'història, una història que hem de fer fructificar.

Aquests 20 anys d'intercanvis, de col·laboracions han marcat la vida de cada colla.

Fa 20 anys, pocs dels Arreplegats d'avui sabien el que era un castell, bona part d'ells ni tan sols havien nascut. Fa 20 anys els Castellers del Riberal eren a l'estat embrionari. Fa 20 anys els primer Arreplegats varen venir a Catalunya Nord per a ajudar-nos i per a fer colla. Aquesta trobada ha conegut cada vegada més èxit. Cada any els Arreplegats han vingut més nombrosos i nosaltres intentem ser a l'alçada de l'esdeveniment.

El 2016 la participació universitària va superar totes les espectatives i el nostre local va ser de cop i volta massa petit.

El 2017 la primera part de l'acollida s'ha fet a Bao i l'altra part al Barcarès. Més concretament a un poliesportiu prou ample per a acollir els 250 participants a la trobada, prou alt per a poder realitzar castells de 7 pisos.

Des d'Aire Nou agraïm tota la gent que ha fet possible aquesta nova trobada i ja pensem amb 2018.

Agraïm més concretament:

 • els Arreplegats per la fidelitat
 • els Castellers de la Salanca per a agafar el camí i haver favoritzat l'acollida
 • la municipalitat del Barcarès per haver-nos deixat un espai d'aquestes característiques

I Fins l'any vinent.

Les fotografies