Festa Catalana de Banyuls

El 9 de juliol del 2017 hem tornat a Banyuls.

Banyuls és una data important de l'agenda airenovenca, enguany amb l'ajuda de components de la Salanca érem més de 90 persones.

Com cada any la Festa comença per nosaltres a les 11:00h per un passavila. Enguany era més aviat un "passaplatja" ja que hem vorejat el mar. El públic hi és nombrós. Entre banyulencs i turistes centenars de persones gaudeixen dels Balls de Gegants, Bastoners i altres balls tradicionals.

L'excepcionalitat d'enguany era la presentació de la colla de trabucaires. La segona colla nord-catalana. Recordem que Aire Nou va crear i presentar la primera colla de Ball de Serrallonga i de Trabucaires el 2005.

Però, nosaltres hi érem invitats per a fer un Ball de Banyetes i falcons el matí, i castells a la tarda.

Els Banyetes havien fet seguir en Berrugues, el drac infantil. Els Falcons del Riberal en camisa verda han realitzat un vol de 4, un pilar de 4 aixecat per sota, una escala 6x7 i construccions castelleres 4de5 amb agulla net, pilars de 3 nets...

A la tarda els castellers del Riberal han obert la festa a les 3 de la tarda amb 2 pilars de 4, 3de6, torre de 6, 4de6 net amb acotxanneta, pilar de 4 aixecat per sota.

Noteu a l'agneda que el 2018 hi hauríem de tornar.

Fotografies

Etiquetes: Banyetes, Banyuls