En comptem 10!

alt

Identi'CAT va néixer el 2002 a Bao

Aquest any agafava el nom de Primera Trobada de la Catalanitat a Catlunya nord. Aire Nou de Bao complia 7 anys, 7 anys al llarg dels quals el dinamisme dels socis havia fet possible una oferta ampla de tradicions populars catalanes. La pràctica d'aquestes tradicions havia intensificat els intercanvis amb entitats d'arreu del territori.

Els lligams que havíem creat nos permetien proposar per un cost raonable una festa, una mostra de cultura popular.

L'Andreu Dedies, llavors President d'Aire Nou va impulsar 4 dies per a celebrar la catalanitat. 

Aquest primer any s'hi va parlar de rugbi amb Ràdio Arrels, s'hi va fer també un partit amb els Almogàvers i uns jugadors nord-catalans, Força Real va presentar una obra teatral, S'hi va parlar de política, d'ensenyament, de llengua, s'hi va cantar havaneres, la mainada va gaudir d'espectacles, infantils, el Fanal de Sant Vicenç i el Jordi Barre asseguraven una nit de cant, la Miquela Valls ens presentava Jacint Verdaguer a travès la seua obra Canigó, Un jove grup: Pomada i la Carrau asseguraven els concerts del dissabte, correfoc, castells, gegants, cant coral, sardanes... eren presents.

El mal temps no va afavorir la primera edició, però vam poder realitzar la totalitat dels actes malgrat un vent fort. Els Gegants van ballar amb dificultats, però la tramuintana no va impidir als Castellers de Vilafranca de descarregar un 4de8.

alt

3de7 Castellers del Riberal

 

alt

Sabeu qui són?

 

Posàvem la primera placa de carrer a la nova plaça de Bao

alt