Manifest Identi'CAT 2004

Identi’Cat és una festa, una festa que vol mostrar la vitalitat de la cultura catalana. I aquesta cultura té una llengua que la vertebra. Identi’cat és per tant també la reivindicació de la modernitat i la utilitat del català a Catalunya Nord. La llengua catalana és la llengua d’aquest país, dels qui hi han nascut, i dels qui hi han vingut a viure i l’estimen.

Identi’Cat 2004 reivindica el dret de la utilizació del català, a tot arreu : a l’administració, a la publicitat, a les empreses, a l’ensenyament, a les plaques dels carrers… i a la festa. Tot això és possible, i aquests actes en són la prova.

 

El català és una llengua europea, és la llengua del nostre poble : de Bao, del Riberal, de Catalunya Nord. És la llengua que per sobre de qualsevulga frontera estatal, va de Salces (a Catalunya Nord), fins a Guardamar (al País Valencià), de Fraga (a la Franja de Ponent), fins a Maó (a les Illes Balears); i Identi’Cat, amb expressions culturals d’arreu dels Països Catalans, és un reflexe d’aquesta realitat, de que sem un sol poble amb una sola llengua.

Des de Bao, ens enorgullim de la modernitat de la nostra cultura, de la modernitat de la nostra llengua, que si té les seves arrels en un passat mil.lenari, té un futur encara millor. Un futur que depén de nosaltres, de la nostra actitud dia a dia, de la utilització que fem de la nostra cultura i del català.

Us invitem a fer prova del vostre arrelament al país, nascuts aquí, o vinguts de fora, vells o joves, homes o dones. Us invitem a ser els actors principals del nostre futur, del vostre futur, d’un futur que volem i tindrem català.

Bao maig 2004