Colla de Diables Bruixots d'Alcover

El Ball de Diables Bruixots d'Alcover neix l'estiu de 1983 com una iniciativa d'un grup de joves alcoverencs que desitjaven gaudir de la festa de carrer.

La idea va ser formar un grup de diables per tal de sortir per la Festa Major d'aquell mateix any. Els vestits se'ls van fer ells mateixos amb roba de sac. Cada vestit constava d'una capa amb banyes i uns pantalons amb cua i per rematar-ho estaven decorats amb pintures.  

Una vintena de diables van sortir per la Festa Major. A partir d'aquí, va anar augmentant el nombre d'actuacions i es va anar consolidant el grup i el nombre de sortides. Aquest fet va comportar que es tornés a renovar el vestuari i fins i tot, que es construís un drac estructurat en una carcassa molt lleugera de varilles de ferro coberta amb roba de sac. Aquest últim invent no va tenir gaire èxit i es va deixar estar per tal de centrar els esforços en els diables.

Finalment, el 1991 es van redactar i aprovar els estatuts i l'entitat va quedar consolidada com a associació cultural. En aquesta línia, el 1992 es va decidir fer un nou vestuari però aquest cop ben fet i amb tots els ets i uts. Van ser realitzats per una modista i pintats desinteressadament per una pintora alcoverenca, estudiant de Belles Arts, l'Alba Figueres, confegint així l'actual vestuari.

Durant la seva trajectòria els Bruixots d'Alcover no han limitat les seves actuacions a l'àmbit estrictament local sinó que cada temporada es realitzen sortides a diferents indrets, dins i fora de Catalunya, entre les quals es poden destacar Valls -festes Decennals-, Reus, Tarragona -Sta. Tecla-, Montblanc, Salou, La Sénia, Camarles, Garcia, La Fatarella, Vallmoll, El Morell, Constantí, Amposta, Tortosa, La Masó, Raimat, Vallderoures... i fins i tot Luxemburg i Vauvert (França) en motiu d'una festa Popular Catalana.

En l'actualitat la colla realitza sortides d'intercanvi, correfocs, balls parlats o lectura de versots.

Enllaç Pàgina FDDC