Aire Nou perd un fundador

Josep SerraAquest diumenge18 de desembre el Josep Serra nos ha deixat. Josep ha estat un dels fundadors d'Aire Nou de Bao.

Encara que per la majoria dels socis fou home discret, els que treballàvem per l'entitat el dia dia sabem quina ha estat la implicació però no mesurem sempre la importància de la seua aportació.

Sovint se diu que si avui hi ha castells a Catalunya Nord és per culpa o gràcies al Josep, per Sant Joan del 1996 llavors que érem uns quants entaulats celebrant la revetlla a Bao en va fer la proposta  i vam tirar endavant el projecte.

Cal afegir que crear una colla castellera va més enllà d'una simple proposta feta un dia de festa.

En Josep, un nord-català originari de Barcelona, era independentitsa català i ha dedicat la seua vida per Catalunya, per la recuperació de la dignitat dels Països Catalans. A Catalunya Nord tenia la clara voluntat d'integrar-se a la vida local, cultural, social i política amb l'objectiu de teixir lligams a nivell nacional. 

Abans d'anar més lluny, i per aquests que pensen que ser independentista a Catalunya Nord és una barbaritat i pot espantar, ell recordava que tots sem independentistes, però cada un veu el seu marc nacional, i a vegades aquestes visions no coincideixen, fins i tot per gent del mateix poble sus d'un mateix territori.

A Aire Nou de Bao (com al si de moltes entitats de les quals feiua part) era d'aquestes persones que solien treballar sense descans i sense posar-se al davant, una persona de confiança que no ha defallit mai.

Ha impulsat o acompanyat cada una de les activitats, cada un dels actes, cada un dels passos endavant fets per Aire Nou de Bao.

Al Cala li devem els castells, no perquè un dia va dir "podríem crear una colla castellera", però sobretot perquè a més de fer la proposta ha participat a les reunions prèvies, ha posat la faixa cada setmana pels primers assaigs quan érem com a molt una desena de persones, perquè ho ha fet els anys que han seguit i tant com li ha permès el seu estat de salut.

En Josep era també la veu de la consciència, aquesta veu que te diu que cal fer bé les coses, sense alterar ni aigualir el discurs, sense abaixar els objectius,

La seua aportció a Aire Nou de Bao ha estat una de les pedres que ha posat a la re-construcció nacional de Catalunya. I de pedres a la re-construcció nacional n'ha posat ues quantes i a molts nivells.

Aire Nou de Bao continuarà dins aquesta via, fent de la llengua catalana una eina de consciencització per a denunciar que no sem pas el que uns nos volen fer creure, i per reivindicar el que sem.

Adéu Josep, 

Hem posat aquesta fotografia ja que nos sembla resumir l'aportació del Cala per Aire Nou, posava faixa i camisa per a passar-s'ho bé, però primer per a lluitar pel país.

la premsa se n'ha fet ressó.

A Wikipedia