Skip to main content

Manresa 2014

altDiumenge 13 d’abril els Castellers del Riberal van fer la primera actuació al sud de l'Albera de la temporada. Aquesta va tenir lloc a Manresa, amb motiu de la diada organitzada per la colla local, els Tirallongues. També van participar de la diada els Castellers d’Esparraguera.

Al so dels Grallers del Riberal, la plaça Sant Domènech de Manresa va presenciar com les camisesverdes alçaven, després d’un pilar de quatre d’entrada, tres castells de sis: un tres de sis, un tres de sis amb agulla i un quatre de sis. Finalment es va reeixir a carregar un pilar de cinc aixecat per sota que, malauradament, no es va poder descarregar.

Les colles de Manresa i Esparreguera no es van quedar curtes. Tirallongues i esparreguerins van sortir a plaça amb la voluntat de construir dos castells de set i un de sis. Excepte el quatre de set dels manresans, que va haver de ser desmuntat en dos intents, la resta de castells van ser descarregats, així com els pilars de cinc amb els que van finalitzar una i altra colla.

Aquesta és la vuitena ocasió en que la colla baotenca es desplaça a la capital del Bages, comarca situada a la Catalunya central. Com és costum, la diada es va celebrar en el marc de la festivitat del Diumenge de Rams, dia en que la mitologia cristiana commemora l’entrada de Jesucrist a Jerusalem amb els seus deixebles. Si bé el dia de rams ha anat esdevenint, als Països Catalans com a la resta de nacions de l’Europa mediterrània, una celebració cada vegada menys multitudinària, segueix sent una tradició força arrelada a Manresa.

alt

 

Més fotografies