Skip to main content

20 anys de classes bilingües a Perpinyà i victòria dels Dracs Catalans

Dissabte 14 de juny Aire Nou de Bao s'ha mobilitzat a Perpinyà per a celebrar 20 anys d'ensenyament en català a l'escola pública i pel partit de la catalanitat dels Dracs Catalans

Fileres bilingües:

 

20anysbilingueFa 20 neixia la primera filera bilingüe a Perpinyà, un esdeveniment dins un sistema educatiu que accepta poc les diferències. És aquest aniversari que hem anat a celebrar sortim del Centre del Món per a acabar a l'escola d'Alembert. Els airenovencs han acompanyat els Gegants de Perpinyà i pares i alumnes de l'escola per aquesta festa.

Ara, l'ensenyament bilingüe a Catalunya Nord pateix un retard important, un retard inacceptable que perjudica generacions de mainatges que no han pogut gaudir d'una ensenyança en llengua pròpia. Amb 6% de l'alumnat escolaritzat en fileres bilingües sem lluny darrera Iparralde o Alsàcia. El sistema s'hauria de basar sobre el cors on tots els alumnes tenen dret d'aprendre en la llengua pròpia.

Victòria dels Dracs Catalans :

en acabar a l'escola, els airenovencs s'han desplaçat a Gilbert Brutus per a sostenir els Dracs catalans, l'equip nacional de Rugbi a XIII, un partit que enfrontava els catalans a Sant Helens l'equip que encapçala la lliga. Els catalans no van dubtar a cap moment, i la superiotat sobre el paper no ha fet afluixar ni l'ataca, ni la defensa catalanes. A final de la primera part els amfitrions manaven per 4-0, és a la segona part que els catalans s'imposaven amb 42 punts a 0. Una gran victòria pel rugbi a XIII.

Pels Dracs a més de castells els airenovencs han pogut fer cremar carretilles amb una entrada al camp del Ball de Banyetes, del Drac Hamlet seguits de Diables i Bruixes al ritme dels Sorollosos del Riberal.

Fotografies