Skip to main content

Ball de Banyetes i castells

banyetes-fmper la Festa Major 2014 de Perpinyà

 

Aire Nou de Bao ha participat a la Festa Major 2014 el dissabte 21 de juny, hi ha participat tot primer el dematí amb el Ball de Banyetes. A ritme dels Sorollosos i Gralles del Riberal, els joves dimonis han recorregut carrers de la capital nord-catalana, encapçalant el seguici geganter, cremant carretilles. A les 10 del matí eixia el passavila del Castellet via la Llotja, l'ajuntament, Plaça Arago, per arribar als carrers estrets del casc antic fins Plaça de la República. És el segon any consecutiu que el Ball de Banyetes surt a la Festa Major de Perpinyà.

torrede6Trobada castellera:

Angelets del Vallespir, Pallagos del Conflent i Castellers del Riberal actuaven a la tarda al peu del Castellet. Els pilars d'entrada han palesat les dificultats actuals que coneixen els vallespirencs. La colla ha participat a la trobada amb pocs components. Els Angelets han realitzat els pilars d'entrada i de comiat i han fet generosament pinya a les altres colles.

Són els Pallagos que han obert ronda descarragant un 3de6, a lma segona ronda descarregaven un 4de5 net amb agulla i desmuntaven una torre de 5 neta a la tercera, abans d' acomiadar-se amb 2 pilars de 4.

Els Castellers del Riberal anàvem també curts de castellers per una actuació tan important. L'objectiu de la colla era portar a plaça un nou pom de dalt, un pom més lleuger que permeti encarar les properes actuacions amb més quietud.

Objectiu ha estat assolit. A la primera ronda els verds del nord han descarregat un 3de6 amb agulla estrenant nova enxaneta sobre uns dosos encara grans, a la segona ronda descarragaven la setena torre de 6 de la temprada i a la tercera se presentava el pom complet renovat. Per a tancar l'actuació, els verds han desmuntat un pilar de 5 que hauria de ser molt aviat una realitat. Malgrat haver descarregat només castells de 6, els Castellers del Riberal han sortit de plaça satisfets per haver esternat un pom nou.