Skip to main content

"Aixecarem una paret tan alta com el vaixell

vaixell

i qui vulgui passar haurà de pagar 200€".

És el que nos va declarar un component de la policia nacional.

Aquest dimarts 15 de juliol 70 airenovencs (un autocar i un cotxe) esperàvem al port de Palma per a tornar al continent, acabàvem la quarta visita airenovenca a Mallorca, una visita que s'incriu en la reivindicació de Països Catalans. L'estada havia estat fins ara perfecta, en parlarem més tard però l'espanyolisme venia a enuvolar el cel.

A l'hora d'embarcar dos elements de la Policia Nacional espanyola vigilaven, escoltaven quan decidiren passar a l'atac, van parar l'últim airenovenc de l'autocar que se preparava a pujar al ferri, mofant-se un policia diu al seu company en castellà:

"se diuen de Catalunya nord, és que Catalunya Nord, com Catalunya no exiteixen, només existeixen Espanya i França "

i continuant sempre en castellà

"si un dia Catalunya és estat aixecarem una paret alta com el vaixell. I a vosaltres la Marine Le Pen vos posarà al ganxo"

Un i altre han enviat més amenaces (o avisos) abans de tornar a la feina. Verificant cotxes, tot d'una en descobreixen un amb la CAT a la matricula, el nerviosisme evident augmentava. Tot seguit tot lligava, el cotxe amb CAT, amb enganxines diverses de l ANC nord i altres. Un dels policies demanava

"Què significa aquest CAT?"

"Home Catalunya "

cotxe-policia

a la demanda de la policia espanyola, la portuària multa per... una enganxina, però la policia del port tenia molt clar que tenen coses més serioses a solucionar i que no poden estar per detalls com aquest

"Aquí som a Espanya i és il legal, només existeix Espanya. Se pot posar enganxines però això és falsificació de documents oficials. A la matricula la E d Espanya i prou."

"Ès que no és espanyol el cotxe"

llavors criden la guàrdia civil. La policia truca una, dues i més vegades. Arriba la guàrdia civil, també la policia portuària, xerren entre ells i marxa el cotxe de la Guardia Civil. Fan pujar tot els cotxes i camions i nos tenen a disposició per a decidir què fer de nosaltres. Tot plegat parlem d'una horeta. La Policia Nacional imposa a la Policia Portuària de multar-nos: 90€ per falsificació de la matricula i nos obliguen a arrencar les CAT de la matrícula ja que nos avisen

"A Barcelona la Guardia Civil vos espera i vos multaran de nou"

S'hauria pogut acabar aquí però no ho han volgut així. El gros dels airenovencs havia embarcat nos feien signes i cantaven "riberal" la cançó de la colla, " Visca Catalunya" i evidentment "Els Segadors". Cants suficients per a enfurismar més la Policia Nacional espanyola que va pujar al vaixell i va amenaçar que no acceptarien cap mena de provocació. Provocar la policia espanyola té conseqüències greus. Els mateixos policies amenaçaren tamvé els 6 airenovencs que arribaven del cotxe.

policia-vaixell

els policies avisen a les famílies d'Aire Nou que no toleraran res

"Si provoqueu cridarem el comandant del vaixell, és cosa molt greu".

Els tinguérem una estona més amb nosaltres fins a sortir de Palma. Llavors, potser per què aquest missatge corria per la xarxa, van calmar-se.

N'han parlat:

Alfred Bosch demanarà explicacions al Congrès espanyol