Skip to main content

Valls destinació del viatge d estiu 2015

Enguany, aprofitant el cap de setmana del 14 de juliol, fugint les demostracions nacionalistes franceses, hem triat viatjar al bressol dels castells, concretament a Valls.

De fet, a Valls hi havíem anat per a celebrar les decenals, hi havíem portat castells (2001 i 2011) i correfoc (2001).

Però aquest 2015 ha estat molt diferent, enguany hem pogut visitar i descobrir la capital de l'Alt Camp gràcies a la complicitat dels socis de l'entitat Unió Anelles de la Flama. (UAF)

Diumenge 12 de juliol 12h:

sortim de Vilafranca on acabàvem de celebrar la Trobada Nacional de Falcons de Catalunya i nos vam dirigim a Valls, carrer dels garrofers, seu de la Unió Anelles de la Flama. Nos hi esperaven el Pep i uns quants socis més de l'UAF. El temps de presentar-nosérem entaulats. Havent dinat vam passar la tarda a la piscina abans de tornar a la seu de l'UAF.

Diumenge 12 de juliol 20h:

arribàvem a plaça per a fer una mostra de falcons, els vallencs, ells nos farien mostres de diferents balls d'elements festius. Una hora d'intercanvi cultural i va arribar l'hora de l'aperitiu, del tast d'unes begudes de les terres del nord. Vins de Banyuls i muscats esdevenien uns instants el centre d'interès, però s'hi barrejava també el fil. Encara que no sigui una beguda especialment nord-catalana, que ha sabut fer-se estimar i acceptar, per això el presentem.

A continuació tastàrem cargols a la brasa, n'havíem portar uns 2000 pels 180 convives. Semblen haver estat apreciats per la majoria. En general els cargols a la brasa sorprenen més, hi ha fins i tot detractors, a Valls no els vam trobar. Vam acabar l'àpat amb rostes i salsitxa torrades abans de presentar rosquillos i crocants per a postres.

I així que tancàvem la primera diada vallenca.

Fotografies del primer dia

Dilluns 13 de juliol 10h:

una part de la colla visitava el celler de Nulles mentres que l'altra part preferia anar a la piscina municipal. El celler de Nulles és una d'aquestes 40 catedrals del vi pensades per l'arquitecta Cèsar Martinell, un vallenc il·lustre, deixeble d'en Gaudí. En Martinell va edificar en temps complicats per la vinya i el vi uns cellers d'unes dimensions espectaculars que els valgueren el títol de catedrals del vi. Una visita que no podia acabar d'una altra manera que per una degustació de vins elaborats al mateix celler.

Un pa amb tomàquets al migdia i cap a Tarragona on uns quants aprofitaven l'aigua del mar i altres visitaven la ciutat.

Dilluns 13 de juliol a les 20h:

De return a Valls vam poder fer una visita guiada dels locals de les dues colles castelleres de la ciutat, de l'una i de l'altra, de l'altra i de l'una. Cada guia nos va explicar amb criteris propis la història dels castells, la història de la pròpia colla.

Fotografies segon dia

Dimarts 14 de juliol 9h:

una part dels airenovencs ja havia esmorzat, altres encara era adormida. S'imposava tocar matinades

Dimarts 14 de juliol 10h:

cap al casc antic a visitar la ciutat i descobrir part de la història.

A la casa de les arts vam poder veure un vídeo de 12 minuts explicant els episodis de la història que han modelat Valls i els vallencs. 12 minuts molt aclaridors que nos van fer viatjar per uns mil anys d'història. De la construcció de la primera església Sant Joan fins a les Festes de Sant Joan d'aquests darrers anys poguérem copsar la voluntat i l'orgull dels vallencs per a recuperar, defensar i promoure la història i la identitat pròpia.

En sortir passant per la capella del Rosaer i fins l'església Sant Joan vam passar de nou per la Plaça del Blat i pel KM0 dels castells.

Vam ser rebuts a l'ajuntament, hi vam veure la sala de plens i la galeria dels Il·lustres vallencs, tota aquesta gent que fan la glòria de la ciutat.

En sortir vam aixecar un pilar de 4 al KM0 abans de tornar a la seu de l'UAF.

El temps d'endreçar-ho tot i compartírem una excel·lent paella abans d'acomiadar-nos invitants els nostres hostes a visitar Catalunya Nord i més particularment Bao.

Fotografies tercer dia

Reiterem els nostres més sincers agra¨iments a l'entitat Unió Anelles de la Flama i als seus socis que s'han mobilitzat al llarg dels 3 dies de la nostra estada.

Han estat sempre presents, atents a tot el que necessitàvem. Han fet d'aquests 3 dies uns moments especials de convivència, d'encontra, de lligams personals i col·lectius. Esperem que serem a l'alçada per a rebre'ls com s'ho mereixen.

Un agraïment també a tots els airenovencs i especialment a tots aquests que han donat del seu temps per mor que tot vagi , pensem en primer lloc a aquests que han fet torrar cargols i carn, però a tots els altres que han posat el seu granet a l'edifici comú.