Skip to main content

Tió 2023 a Sant Andreu

Tió 2023 a Sant Andreu

Per primera vegada s'aixequen construccions humanes a Sant Andreu

El passat 10 de desembre, Aire Nou va organitzar una encantadora celebració del tió de Nadal a Sant Andreu. Gralles, Sorollosos, Sacs, Castellers, Falcons i Banyetes van donar vida al matí, oferint una mostra viva de cultura popular que ha captivat l'atenció de molta gent del poble.

L'esdeveniment va començar en cercavila  amb l'actuació dels músics i dels castellers/falconers que van regalat una atmosfera festiva pels carrers, una gran experiència, un ambient vibrant i ple de diversitat cultural.

En arribar a la plaça de la Casa de la Vila Castellers i Falcons van oferir actuacions completes. Els Castellers van descarregar 3 i 4 de 6, i els falconers 2 tortugues, dues pires i una doble escala. Els nostres músics a més d'acompanyar les figures van animar la plaça, el temps que els Banyetes estiguin preparades per a fer cremar les darreres carretilles del 2023.

[gallery ID=101]

Una gran mostra gràcies a la participació de més de 114 airenovencs. 

Un aperitiu regalat per la municipalitat, un altre a càrrec d'Aire Nou i canviava el registre.

L'ajuntament va cedir una sala per a la celebració del tió. Aquí,  vam tenir l'oportunitat de gaudir d'un tiberi, espectacles i altres activitats que van mantenir l'esperit festiu viu. Una bella manera alegre i participativa d'acomiadra l'any 2023.

Postres acabats s'ha entregat els mocadors a la gent present, mocadors recordatoris de l'any en el qual van entrar a fer part d'Aire Nou, i llavors va començar la série d'espectacles.

El punt àlgid de la tarda va arribar amb la participació entusiasta dels més petits, que van ser els encarregats de fer cagar el tió. Aquesta tradició, plena de màgia i il·lusió, va generar moments inoblidables i va establir un lligam especial entre la mainada i les nostres arrels culturals.

En resum, la celebració del tió de Nadal organitzada per Aire Nou va ser tot un èxit. Va proporcionar una plataforma per mostrar la riquesa de la cultura popular local i va crear una oportunitat única per a la comunitat de Sant Andreu de connectar i celebrar junts. Un esdeveniment que, sense dubte, quedarà gravat en el cor de tots els qui hi van participar.

Com sempre tot això va ser possible gràcies a l'ajuda de molts voluntaris que hi eren a partir de les 9 per a preparar l'àpat, la sala, a aquests que han servit l'àpat, a tots els que han quedat per a endreçar i netejar fins les 6 de la tarda.

La festa ha estat lluïda també gràcies a tots aquests que han preparat espectacles, enguany per primera vegada els Diables i Bruixes s'hi han atrevit, les Gralles i els incombustibles Sorollosos que ofereixen sempre el bo i millor dels espectacles.
Tota la mainada ha marxat amb xicolata i un llibre per a continuar de fer viure la llengua.

I un agraïment a la municipalitat de Sant Andreu per la sala i la disponibilitat dels elegits mobilitzats per a facilitar l'organització de la festa.

Fotografies