Skip to main content

Fem memòria

Fem memòria

El 18 de desembre de 2011 en Josep Serra moria a Montpeller.

Conegut com en Cala per la major part del món catalanista, a Aire Nou quasi tothom li deia Josep, havia estat un dels 14 membres fundadors d'Aire Nou, que tots hi vam posar tots  els esforços que podíem, però ell tenia un paper especial, o més aviat una visió del que podria ser i esdevenir AIre Nou.

El 1995 no tenia planificat que un dia faríem castells o correfocs, ni que la Generalitat reconeixeria la trajectòria dels 25 de l'entitat per la Creu de Sant Jordi, però veia que esdevindria una entitat fora de les normes: creadora, sorprenent amb objectius com la defensa de la llengua, i sobretot un espai social on se pugui defensar i aixecar ben alt els colors de Catalunya Nord.

Al llarg d'aquests 12 anys l'hem recordat i li hem retut homentage més d'una vegada. El temps i els anys passen, avui bona part dels socis no l'han conegut i crec que és indispensable fer memòria i tenir clar que ell nos feia creure que tot era possible, per això hem pogut fer tot el que hem fet, i demà podrem fer més si no cedim a la tentació de quedar on sem, si continuem de somiar que tot és possible, i si continuem encarar el futur amb ganes de fer més i millor.

El 1996 ningú creia que seria possible crear una colla castellera, la major part de la gent nos mirava com si fóssim extraterrestres, altres com si nos faltava una llossada, molts dels més implicats per la defensa de la terra i del país pensaven que perdíem temps amb aquestes burricades.

Han passat els anys, no tots els projectes que hem proposat s'han pogut consolidar, uns són a l'espera, però tots plegats, entre tots els airenovencs hem fet molt, hem creat, inventat, hem estat agosarats això ha estat possible quan hem començat per a dir sí a les propostes i nos sem donat els mitjans per a tirar-les endavant.

Tot és possible, és qüestió de voluntat, només hi hem de creure i nos hem de fer confiança!

Hervé Pi

 

auca den Cala