Premis Joan Coromines

 El 25 de novembre La CAL i Aire Nou de Bao coorganitzem els Premis Joan Coromines 2023.

Dissabte 25 de novembre se celebrarà a Perpinyà un acte de reivindicació de la llengua i cultura dels Països Catalans. A les quatre de la tarda, al Palau dels Reis de Mallorca, tindrà lloc l’acte de lliurament dels XXI Premis Nacionals Joan Coromines que cada any entrega la CAL a persones, empreses i entitats que han destacat pel seu compromís en la normalització de la llengua, cultura i nació catalanes.

Blanca Serra, Pere Manzanares, Berenguer Ballester, Ampli Productora i APLEC (Associació per a l’ensenyament del català) seran els guardonats en l’edició d’enguany. Aquell dia, també es farà un homenatge als cinc batlles de la Catalunya del Nord que van ser encausats per haver inclòs en els respectius reglaments interns l’ús del català als plens municipals. Ells són: Samuel Moli, batlle de Sant Andreu de Sureda; Jean-Louis Salies, batlle de Tarerac; Nicolas Garcia, batlle d’Elna; Marie Costa, batllessa d’Els Banys i Grégory Marty, batlle de Portvendres.

Dissabte 25 de novembre, a part d’escoltar en directe els parlaments dels guardonats, el públic també podrà gaudir amb les actuacions en directe de la Coral Solstici, dels alumnes dels col·legis La Bressola i dels grallers i falcons del Riberal.

El secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, el president de la CAL, Jaume Marfany, i el president d’Aire Nou de Bao, Bernat Casals, diran unes paraules. Tota celebració estarà presentada per la periodista Laura Bertran.

la intervenció airenovenca serà

  • 15.30h els Sorollosos obriran l'acte al pati interior del Palau.
  • Gralles, Sacs i Falcons faran una actuació completa.
  • 16.10h començarà l'acte de lliurament dels guardons i agraïments.
  • s'acabarà per un aperitiu.

L'acte compta amb

  • el suport de la Generalitat de Catalunya, l'OPLC, el Consell Departamental, la Fundació Pere Coromines.
  • la col·laboració Bernat Guasch, Cap d'Ona, la Coral Solstici, el Col·legi de la Bressola, Felip Dorandeu

Persones i entitats nord-catalanes que han rebut el premi Joan Coromines

Joan Lluís Lluís, Aire Nou de Bao, Jordi Pere Cerdà, Comissió 350 anys resistència Tractat dels Pirineus, Ràdio Arrels, Llibreria Catalana de Perpinyà, Josep de Calassanç Serra (pòstum), La Bressola.