Skip to main content

Reivindiquem llengua i identitat

El 2017 Aire Nou posava rètols d'entrades a Bao

Identi'CAT el Festival de la catalanitat a Catalunya Nord

Amb 22 anys d'existència, Identi'CAT és referent a Catalunya Nord i més nllà. Una Trobada, un festival de cultura, de llengua i d'identitat.

La llengua és el motor d'Aire Nou, la seua promoció, la seua defensa n'és al dia dia el principal objectiu, ho diuen els estatuts posant-la com a llengua d'expressió de l'associació, ho recorda el reglamet intern proposant crear un espai immersiu en llengua catalana.

La llengua és l'ànima de la identitat, i Identi'CAT posa de relleu que la identitat que promou i defensa és la identitat catalana. Per aquesta raó en el marc d'Identi'CAT 2017 vam posar a les entrades de Bao el rètol que deixa clar on sem i qui sem

Recordem que l'estat havia creat les noves regions, la nostra negava i nega sempre la catalanitat del nostre territori, de la nostra cultura, de la nostra història. D'ençà la menció "Occitanie" està imposada per a parlar de Cotlliure, de Vilafranca i de tots els llocs turístics o no. 

Aquesta terra no és, ni ha estat mai occitana, i amb tot el respecte que tenim pels occitans, no podem acceptar que s'esborri la nostra identitat històrica per a imposar-nos la identitat dels veïns, per aquesta raó vam posar el rètols el 2017, els hem tornat a posar quan han despareixit i els tornarem a posar el 12 de maig puix que han tornat a desaparèixer... una vegada més.

Identi'CAT és també un moment especial de l'any, una oportunitat per a esborrar fronteres mentals, per a fer participar en un mateix espai entitats nord i sud catalanes. 

Però no ens tanquem, tot al contrari, obrim portes i finestres i oferim espectacles a tots els públics, que tinguin l'edat que tinguin. Espectacles gratuïts per a joves i no tan joves, concerts, teatre, espectacles de carrer... 5 dies de festa reivindicativa.

TOT EL PROGRAMA