Bones festes i que 2009 nos doni la llibertat,,,

Ja sem a les portes de 2009. Un any nou que portarà els seus canvis.

El canvi anunciat per la colla castellera hauria de ser efectiu a partir del 6 de gener. El 6, dia de reis els Castellers del Riberal elegiran un nou cap de colla. Finalment serem una colla normal, capaç de fer canvis, i de tirar endavant.
L'any serà important també pel tema dels correfocs. Una normativa europea hauria d'imposar una reglamentació que condemnaria aquesta tradició catalana.
Ja ho sabem, anem cada dia més cap a menys riscos, potser uns pensen que demà podrem atènyer el risc 0, potser fins i tot nos voldran prohibir morir, però per què fer si no ens deixen viure?

Totes les nostres activitats comporten riscs. Riscs que minimitzem, com tots els qui practiquem les mateixes activitats. Europa legisla sobre tots els temes sense conèixer-los. Des de Brussel.les decideixen el que és bé o mal per a nosaltres segons criteris seus.
Els pobles elegim diputats europeus, diputats pagats per a representar-nos, per a defensar-nos. Ens han de defensar com a col.lectius, com a pobles, han de defensar els nostres valors i les nostres tradicions. Pel tema dels correfocs els diputats no han fet la seua feina

Ara bé, tenim un any, un any per a sensibilitzar l'opinió, un any per a despertar els nostres elegits per mor que nos salvin, que salvin les tradicions catalanes, que salvin la nostra cultura, la nostra identitat...

El problema que és el dels diables avui, serà el de tots demà. Si se'ls acudeix limitaran l'alçada dels castells o dels gegants, depèn com s'ho veuen caldrà ser major d'edat per a fer enxaneta o portar un casc per a fer un ball de bastons.... fa un parell d'anys que Europa prohibeix l'ús del blat de moro per les rifles, una institució capaç d'això pot prohibir-ho tot.

Que el 2009 nos doni més llibertats.