Polítics nord-catalans donen suport al manifest...

Les tradicions catalanes en relació al món del foc corren perill.

Una directiva europea les poden condemnar. Per fer viure les tradicions pròpies, cada estat membre de la Unió Europea pot adaptar la directiva. A Catalunya nord són els diputats i senadors que hauran de defensar les nostres tradicions a les assemblees estatals corresponents. Ara per ara no han respost als nostres correus, però podem suposar que tots 6 no dubtaran a cap moment d'agafar la paraula per a demanar el reconeixement d'una tradició representativa de la catalanitat. La campanya iniciada a www.catnord.cat ja té el suport d'unes 250 persones adherides per Internet i un centenar més que han firmat sobre paper. Destacarem el suport:

 

  • d'entitats com la bressola, el Casal Jaume 1er de Perpinyà, l'Agasalla, els Gegants de Talteüll, de Tuïr, l'Associació de Pares d'Alumnes, ARA, Òmnium Cultural, Associacio Els Catalans de Saint-Martin i els amics de Catalunya, coral solstici, AIS.CAT... i moltíssimes colles de foc
  • d'artistes: Pascal Comelade, Gisela Bellsolà, Núria Català
  • de polítics: Christian Bourquin president del Consell general, Marcel Mateu conseller general delegat a la cultura, Joan ridaura president ERC nord, ERC nord,...
  • i molta més gent

Amb aquestes 350 adhesions demanem una cita als diputats François calvet, Arlette Franco, Jacquelines Irles, Daniel Mach i als senadors Jean Paul Alduy, Paul Blanc.
Els 6 parlamentaris fan part de la majoria presidencial i parlamentària, doncs sem en dret d'esperar que l'adaptació de la directiva no plantejarà cap mena de problema... el dia que la presentaran. Ja ho saben la federació de Diables i Dimonis de Catalunya, l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i Aire nou de Bao és a la seua disposició per a un complement d'informacions.