Volem ser considerats com a catalans


alt

en territori català!

Aire Nou de Bao és una entitat cultural situada a Catalunya nord.  Des def uns anys la Generalitat de Catalunya havia creat un Departament per a assessorar els Casals i entitats dels Països Catalans. Amb el nou govern aquest Departament ha desaparegut. 

Avui la Generalitat de Catalunya ens considera de l'Exterior, al mateix títol que un Casal argentí, japonès i australià. Amb tot el respecte que tenim per a la gent que animen i fan viure, aquests Casals catalans, veritables ambaixades de la nació catalana en territoris estrangers, pensem que la nostra realitat, els nostres problemes i el nostre paper són diferents ja que sem en territori català.

Ens ha semblat incoherent que una entitat com la nostra, una entitat que tot al llarg de l'any promou i defensa llengua i cultura catalanes, una entitat que ha esborrat des de sempre aquesta frontera administrativa fent-se soci de les diverses federacions nacioanls catalanes, se vegi qualificada de "forana" pel govern català.

És per aquest motiu que hem redactat una carta al senyor Mas, el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya per mor que consideri de nou la seua posició.

Els airenovencs.

carta enviada al President