La recepta d'un bon cap de setmana

Ingredients:

una bona raó per anar al sud (assaig de pilars amb la colla del Castellers de Barcelona)
alguns amics decidits a passar-ho bé (érem 14 airenovencs)
un "barman" que s'ocupa de tota la intendència (Joan el responsable del bar nos ha fet menjar i beure)
una acollida calorosa (gràcies als Castellers de Barcelona).

Barrejar tots els airenovencs per obtenir un assaig de pilar molt interessant o hem après molt de coses gràcies à l'ajuda constant de la tècnica de Barcelona. Hem vist el primer pilar de 4 net descarregat d'en Joan.

Deixar descansar la barreja fin a les tres i mitja del matí davant un bon sopar i algunes begudes especials.
Joan el barman de la colla, pas el nostre pilaner ens ha fet berenar cerveses, vi, cafès especials, pastis català, i olives de la casa. Hem tingut la sort de parlar amb la seva filla: una baix de castells de 9. En paraules, hem carregat i descarregat una multitud de castells.

Per acabar Deixar coure tot el dia amb una visiata de Barcelona sota un sol generós i la primera calor de la primavera.

Quan és el pròxim cap de setmana ?
Gil

-----

El nostre amic en Gil nos ha fet un petit resum del que ha estat aquest cap de setmana. Jo detallaré una mica l'assaig de pilars que ha estat impressionant.

Aquest assaig era molt important pels Castellers de Barcelona ja que volen consolidar el pilar de 6 i preparar el pilar de 6 per sota.
En aquest assaig hem pogut veure uns pilars de 5 nets molt segurs i molt lleugers. Però el gran objectiu dels vermells és el pilar de 6 per sota.
Mai una colla castellera ha aconseguit carregar o descarregar aquest pilar ! Els únics que el fan són els Falcons de Vilafranca. Els Castellers de Barcelona l'estan treballant amb moltes ganes.
Hem assistit i participat a uns quants pilars de 5 per sota durant aquest assaig. Si dic que hem participat és que uns voltàvem el pilar, però altres han estat més valents i han pujat.
Els tècnics de pilars m'han demanat una enxaneta i un acotxador i com que el volien pesat he triat ... la Solphé i la Laura Pi que han fet aquest pilar dos cops!
Per la Solphé ha estat molt impressionant, es veia a la seua cara. Per la Laura no es veia tant però també ho ha estat.

Pel que fa de les nostres proves, primer cal dir que eren contades. No podíem fer molts intents, de fet només n'hem fet 5, però 5 bons!
La segona cosa és que no podíem comptar amb la col.laboració de la mainada de Barcelona. Com que els nins i nines d'allà no nos coneixien, els tècnics no volien córrer el risc que tinguin por i perdin confiança en els pilars. Doncs hem improvisat.
Com ha dit el Gil, el Joan ha descarregat un pilar de 4 net amb terç, acotxador i enxaneta de Barcelona.
Les altres proves han estat pilars de 4 nets on l'enxaneta ha pujat fins a l'acotxador i ha baixat fent treballar el pilar de valent. I algun pilar de 3 per treballar posicions.
El balanç és molt positiu pel treball que hem fet, però també ho és pels lligams entre les dues colles. Tots hem passat un molt bon cap de setmana i esperem tornar-hi aviat.
Recordeu que si vosaltres també voleu treballar els pilars i passar un bon moment, el dia 4 d'abril organitzem la segona Nit Castellera del Riberal. Vos esperem !
Rafael