Segona edició de la Nit Castellera del Riberal

Per segon any consecutiu, els Castellers del Riberal hem organitzat La Nit Castellera del Riberal. Aquest any els invitats ens han vingut de Terrassa concretament de la colla dels Minyons. L'any passat els Minyons descarregaven el pilar de 8 amb folre i manilles, i dos components d'aquest pilar ens han vingut a visitar, la Jordina Massaguer i en Ramon Codinas.

Si recordeu bé, el dia on vam carregar el 4de7 a Badalona, el Ramon i la Jordina eren presents a peu de pinya. El Ramon és un apassionat dels castells i ens va felicitar pel treball fet i nos va encoratjar per seguir endavant amb els castells de 7.
El Ramon també es trobava davant el pilar de 5 que vam fer aquell dia. Això va posar una mica de pressió als pilaners que el van reconèixer !

Aquest assaig ha estat positiu pel treball que s'ha fet, però també ha estat una fart de riure sobretot pels qui s'han quedat fins al final.
L'assaig ha estat interessant, ja que els Minyons de Terrassa són una colla que té una tècnica molt diferent de la nostra : com agafar de la mà en la baixada d'un pilar, com posar el peu a la faixa baixant d'una torre, ... . Això són detalls, maneres de fer, que varien molt d'una colla a l'altre. Hem descobert una manera diferent de treballar que nos ha d'ajudar per millorar la nostra pròpia tècnica.

Un bon sopar ha recompensat el treball fet a l'assaig, i després del cafè, arribava el moment del documental.
L'any passat en la primera edició de la Nit Castellera del Riberal, l'amic i periodista casteller Xavier Brotons ens va presentar el vídeo "Castellers del Mon". En aquest vídeo vèiem que les construccions humanes també existien en altres punts del planeta. Un d'aquests llocs és l'Índia. Durant el rodatge en Ramon i la Jordina eren presents, i han aprofitat per filmar del seu costat aquesta aventura a Bombai.
D'aquestes gravacions n'ha sortit un documental: "ELS NOSTRES COSINS DE L'ÍNDIA -Els castells de Bombai-" El documental estava força bé, amb imatges impressionants i els comentaris del Ramon i de la Jordina han estat molt ( però MOLT ) divertits. Nos han fet riure tot al llarg de la projecció.

Des dels Castellers del Riberal volem donar les gràcies als nostres invitats per venir fins a Catalunya Nord per participar a l'assaig però sobretot per l'excel·lent moment que hem passat junts. Segur que aquesta temporada ens tornarem a creuar, sigui a plaça, en un assaig del Riberal o un dels Minyons.