Castells i correfocs fan part dels 10 tresors del patrimoni immaterial de Catalunya i Andorra

Ja ho podíem intuïr, fa calques setmanes que la Capital de Cultura Catalana havia posat a votació un centenar de tradicions catalanes. D'aquestes 100 propostes, s'han destaquen 10 entre les qual la Patum de Berga per ser ja patrimoni de la Humanitat.
Segons els organitzadors de la votació popular prop de 40.000 persones s'han expressat i s'han recollit uns 220.000 vots. cada un podia emetre fins a 10 vots.

Des d'Aire Nou felicitem la Capital de Cultura Catalana per la iniciativa i ens felicitem de proposar uns quants d'aquests 10 tresors més valorats.
Sant Jordi encapçala el rànquing, festa que celebrem any rere any d'ençà de la creació de l'entitat. Però volem evidentment destacar els Castells i els Correfocs sent a la tercera i sisena posició de la classificació.

Gràcies a aquestes dues tradicions, activitats culturals o com se'ls hi vulgui dir, Aire Nou de Bao ha coneixit un èxit mai desmentit. Desitgem que el reconeixement vagi més enllà i permeti un millor coneixement de la nostra cultura per part de tots.

Vos invitem a descobrir les dades completes d'aquesta votació