Un mes d'agost intens

El mes de juliol airenovenc ha estat divers.

A més de les activitats regulars (castells, falcons, correfocs,...) els airenovencs nos hem desplaçat a Brussel.les. Al Parlament Europeu hem pogut fer una roda de premsa gràcies a l'ajuda d'eurodiputats.

Esperem que sigui un pas cap al reconeixement de l'excepció cultural catalana sota administració francesa i que el reconeixement de l'excepció ens permeti tenir dret a viure les nostres tradicions.

el mes d'agost serà ric d'actuacions. Ha començat a Eus, en el marc de les Nits de Cançó i Música hem aixecat castells, presentar un extracte del nou Ball d'en serrallonga i fer una encesa a càrrec dels diables. El continua amb la participació a les fires de Millars i la catorzena Diada castellera del poble, la més antiga amb les Diades airenovenques. Millars és també el vilatge on vam presentar el primer Ball de Serrallonga el 2005, és també l'escenari d'un dels correfocs més importants de Catalunya nord.

El Ball de Serrallonga del 2010 posa com cada any a l'honor un personatge de la història nord-catalana, fins ara havíem triat resistents del Tractat dels Pirineus, els oposants a l'annexió. Enguany el personatge és el Norbert Narach, un artista amb seny i rauxa, un personatge que haurà marcat el final del segle XX i l'inici del segle XXI. Ha posat el seu art al servei del País, és per a Aire Nou una manera de retre-li un homenatge merescut. Adiu Norbert