el 6N TOTS A PERPINYÀ, toca manifestar

Identi'CAT Cada any, el dissabte més aprop del 7 de novembre solem manifestar pels carrers de Perpinyà. El CORRELLENGUA és el nom genèric de la manifestació correspon amb la commemoració del Tractat dels Pirineus.

És a Catalunya nord una manifestació única, una manifestació que permet al món associatiu, com al món polític nord-català d'ajuntar-se.

Aquest 2010, és un any especial. Especial ja que commemorem 350 anys +1 (segons la voluntat de la Comissió 350 anys) de resistència. I de resistència n'ha calgut per mor que els nord-catalans puguin avui encara expressar-se en llengua pròpia. Les primeres desenes d'anys han estat enfrontament bel.lics. Els catalans dels Comtats no volien perdre els seus usos i costums, no volien perdre la seua llengua per uns usos i costums forans, per una llengua estrangera.

Aquesta resistència ha perdurat i perdurarà encara ja que si l'estat francès ens deixa engrunes, permet que un 3 o 4% de la mainada de catalunya tingui ensenyament en català, el mateix estat de retruc prohibeix a la gran majoria reapropiar-se la llengua del país.

Manifestar pel CORRELLENGUA és un deure que tots tenim, és una necessitat si volem fer-nos entendre dels nostres responsables polítics.

Tots ells diuen estan favorables, de dretes com d'esquerres redacten cartes a favor de la llengua catalana, del seu ús, de la necessitat de fer-la viure. Les intencions hi són, però falta els actes. Més de 100 municipis, és a dir més de la meitat dels muinicipis nord-catalans han aprovat mocions a favor del català.

ARA TOCA! dissabte siguem nombrosos i demanem que respectin els seus compromisos!