Ara a qui toca?

Finalment crec que aquesta vegada se m'acaba!

3 actuacions i no seré més cap de colla! És amb plaer que l'escric, seré aquí per a donar un cop de mà si el futur responsable ho desitja, però ara toca deixar les responsabilitats.
Quan s'acaba una aventura, i ser cap de colla ha estat una aventura, se'n fa memòria. Recordaré sempre sant Joan 1996, entaulats al fogar, el Josep explicant que crear una colla castellera seria donar una empenta a Aire Nou, i quina empenta!

Recordi els primers contactes, les primeres reunions i l'entusiasme que tots teníem. Quan dic tots, vull parlar dels 4 gats que érem: Serra, Pougault, Mireia i la família Pi.

Recordaré 2 grans moments de solitud. El primer quan van venir els Castellers de l'Albera a actuar a Bao, eren no se quants i nosaltres sempre 4 gats. El segon quan els Castellers de l'Albera van tornar per Sant Vicenç 1997 i ja érem 15 o 20. Dos moments de dubtes intensos: engegàvem un projecte que semblava de cop i volta inaccessible. Fer castells en teoria no comporta cap mena de problema, però a l'hora de la veritat cal tenir castellers, i castellers de tots tipus, de petits i de grans, de joves, de forts i d'altres encara... i nosaltres havíem passat de 4 a 15, i no veiï com podríem arribar a ser 100!

Les setmanes, els mesos han passat, la tossuderia de tots ha permès assolir el nombre de persones suficient com per a tancar una pinya i aixecar troncs.

Els anys han passat amb alts i baixos, la colla ha viscut grans moments, emocions fortes, hores difícils i hores de joia. Però tot això ha passat i l'important és demà! Demà comença ja aquest cap de setmana, segurament la darrera oportunitat per a mi de fer un castell de 7 com a cap de colla.
Sembla que hi hagi gent motivada, Amb més de 80 persones serà la sortida més important de l'any a fora de Catalunya nord. Però serà suficient? Hi haurà tota la gent de tronc? I aquest tronc se podrà posar sus d'una pinya amb tota la gent que necessita la pinya? Aquestes són les qüestions que m'he fet al llarg d'aquetes 12 temporades, que me faré encara fins el 14 de desembre i deixaré la mà.

Però abans de deixar la mà tenim encara 3 actuacions i la de Badalona és decisiva per la temporada.

Llavors abans de passar la mà me cal encara demanar a cada un de venir, de respondre present per a la colla i per a cada un dels castellers.
Fins diumenge a Badalona.