S'acaba la temporada de foc i és hora de fer un balanç.

Pels correfocs, tornarem a parlar de la norma europea, que nos donarà feina el 2009 per a defensar les tradicions de foc.

Pel 2008 tot ha anat bé fins Millars. D'aquí hem fet mala cara i hem rumiat, i nos hem posar preguntes sobre la nostra responsabilitat.
Tanmateix al cap d'unes setmanes hem pogut cremar unes carretilles pels carrers de Bao i d'Elna. Amb seriós i tranquil.litat, tot s'ha passat bé i nosaltres hem agafat plaer a fer "correfocs", petits però bonics i sense cap problema.  

L'Hamlet ha tingut una temporada lleugera, però ha patit.
La primera sortida era a Sant Esteve, per jo ha estat una desgràcia. Poc públic, força vent, recorregut molt llarg, poca disciplina dels diables. Les altres sortides han estat mes tranquil.les i de fet més boniques i més espectaculars. Per la sortida de Reus, on hi havia moltes colles, no vam ser ridículs, i a més hem fet una entrada a plaça molt remarcada. El fet era més del Nicolas amb la gralla que de l'Hamlet, però feia temps que volíem posar gralles amb els tambors, i ha estat un exit.
En aquesta sortida l'Hamlet hi ha deixat plomes, ha tornat a Bao ben cremat. Alguns li han fet un "lifting", se tenen d'agrair, i era com nou per les Diades.
En aquestes Diades l'Hamlet i el seu Bestiari s'ha comportat molt bé, els Diables i Bruixes també, els Sorollosos com mai, i teníem 2 gralles.
La darrera sortida era a Elna. Fa temps que no hi havíem cremat carretilles, i aquí també tot s'ha  passat molt bé. Per l'Hamlet era la primera vegada que ballava dins una sala, al mig de gegants amb música de cobla. Pensi que pocs dracs ho han fet.

Aquestes sortides demostren que Diables i Bruixes, Sorollosos i Grallers han entès que amb l'Hamlet podem donar un espectacle de foc que és altre cosa que un correfoc, que pot ser més visual, més poètic i que pot passar millor per un públic que podria tenir pou d'un correfoc normal.
Que visqui el foc per molts anys !!!