Una diputada nord-catalana

que defensa els símbols de la nació francesa...

Res de nou. Des de fa segles és així. els interessos de l'estat passen per davant dels interessos propis del país.
Jacquelines Irles, la diputada de la quarta circumscripció elegida pels nord-catalans, estudia la manera d'imposar l'ensenyament de la marseillaise a l'escola pública i la presència de la bandera tricolor a tots els edificis públics.
No se sap mai, frança podria semblar en perill. Ara bé, què fa la senyora Irlès per a defensar els interessos propis del país, els interessos del poble català, de la nació catalana?

 Per cert, no recordavi que per als diputats francesos nació i poble no poden ritmar amb català. Si existís un poble català, existiria també una cultura, unes tradicions, una llengua... bé totes aquestes coses que fan un poble.

Llavors la nostra diputada (i els altres parlamentaris elegits pels catalans) se posaria a la feina per a defensar aquesta cultura, aquestes tradicions. Imaginem que existís un poble català amb tradicions ancestrals, per exemple tradicions lligades al món del foc... no penseu que els diputats elegits pel poble ric d'aquestes tradicions suarien per a defensar les tradicions, i si aquest poble tingués llengua pròpia, segur que els diputats defensarien la llengua, la història i tots els símbols del poble.

Nosaltres catalans, sem pas un poble oficialment reconegut pel "Pays des Droits de l'Homme" i ja que no som pas reconeguts, no tenim dret a la paraula.
Demà nos obligaran de nou a aprendre la marseillaise, a dur banderes tricolors, deixaran morir les nostres tradicions i continuarem elegint aquests que generació rere generació eradiquen les diferències.

el 2010 si els diputats no fan res no podrem fer més correfocs, perdrem la televisió catalana. Dos símbols, un de cultura, l'altra de llengua.