Millars 2010 s'ha acabat, per Aire Nou de Bao una nova edició de gran qualitat.

Una gran edició per moltes raons.
La raó més important és que a Millars hi trobem amics, gent amb qui podem col.laborar, gent amb qui podem "treballar" en confiança.
La segona és que aquesta gent dóna els mitjans per a poder fer les coses com cal.

La confiança dels organitzadors i els mitjans de fer ha permès invitar diverses colles castelleres, fer intercanvis i sobretot fer descobrir vessants de la cultura popular a molta gent.

Una mica d'història:
Aire Nou de Bao col.labora a la festa de Millars des del 1997. El primer any portant una actuació castellera amb dues colles i a partir del 1998 sempre hi ha hagut 3 colles a plaça.
Amb la creació dels Diables del Riberal hi hem fet correfocs i any rere any aquest correfoc ha esdevingut per la colla el més important dels que organitzem.
El 2005 i la recuperació del Ball d'en Serrallonga els airenovencs hem afegit una intervenció més. D'ençà Aire Nou participa 3 dels 4 dies amb una tronada, cercaviles on participen trabucaires, diables, sorollosos, grallers, bruixes, hamlet...

Les colles castelleres que han vingut a Millars
Castellers de l'Albera, Xicots de Vilafranca, Colla Joves xiquets de Tarragona, Xiquets de Tarragona, Tirallongues de Manresa, Salats de Súria, Nois de la Torre, Nyerros de la Plana, Xerics d'Olot

Però el que més devem a Millars és la voluntat de mantenir tradicions dins un context complicat, un context econòmic, però també societal.
I això no té preu, sabem els maldecaps de les setmanes abans, dels dies mateixos i dels que seguiexen la festa.
Som conscients que tot i que en diem festa, massa sovint poc n'aprofiten els organitzadors.

Podem compartir o no les idees polítiques, podem compartir o no uns eixos de les diferents propostes, però no es pot negar que el Bernat Lopez i la Damienne Beffara són exemples de persones que s'inverteixen a 100%, exemples a seguir si no volem acabar presos de la televisió.