Diada Castellera de Perpinyà

altLa Diada Castellera de la Festa Major de Perpinyà representava pels Castellers del Riberal la segona gran oportunitat per descarregar un castell de 7

L'actuació, però, no va ser tant ambiciosa com es podia esperar.

Com ja és tradicional, la vila de Perpinyà proposava la seva diada castellera aquest diumenge amb tres colles convidades.
La primera d'entre elles, la colla local des Castellers del Riberal havia marcat aquesta data amb l'objectiu de repetir el 4de7, un castell que van descarregar a inici de mes per l'Identi'CAT de Bao.

 Els del Riberal estan realitzant el millor inici de temporada dels últims anys amb un castell de 7 a la butxaca tot just a inici de temporada. La Diada Castellera de la Festa major de Perpinyà representava per ells la segona gran oportunitat per descarregar aquest castell.
L'actuació, però, no va ser tant ambiciosa com es podia esperar. Els Castellers del Riberal van portar a plaça castells de la gama de 6 pisos, com son el 4de6 amb agulla, el 3de6 i el 4de6.
Una actuació de mínims pels verds, tot i el pilar de 5 final que es va descarregar amb comoditat.
Una de les colles convidades, els Castellers de Cerdanyola, tornaven a Perpinyà després d'actuar-hi en passades edicions d'aquesta diada. També es podia esperar algun castell de 7 per part d'aquesta colla, però no va ser així. Els de Cerdanyola també van portar tres castells de 6: el 3de6, 4de6 i el 3de6 amb agulla. Van acabar l'actuació descarregant un pilar de 4 de comiat.
La tercera colla convidada aquest any s'estrenava a la Plaça de la Catedral de Perpinyà. La colla Global de Salou recentment creada, viatjava a Catalunya Nord amb la voluntat de consolidar els seus castells de 6 pisos. L'actuacio, tanmateix, no va començar gaire bé per a ells amb un primer castell desmuntat, el 3de6. En un segon intent, els de la camisa blava van insistir en aquesta estructura. Per indecisió de la mainada aquest intent també es va haver de desmuntar. L'altra prova intentada pels de Salou va ser el 4de6, i tampoc van aconseguir carregar el castell. De nou la prova va quedar en intent desmuntat.
Sense cap castell descarregat i amb ganes d'acabar bé l'actuació, la Global va descarregar un pilar de 4 final.
Castells de 6, doncs enguany per la Diada Castellera de Perpinyà.
Els Castellers del Riberal es preparen ara per la diada de Figueres. Acompanyats per la colla local i els Xerrics d'Olot, els Castellers del Riberal haurien de portar a plaça una actuació amb castells majors que els que hem pogut veure aquest passat cap de setmana a Perpinyà.