Banyuls 2023

El 9 de juliol hem participat a la Festa Catalana de Banyuls

Banyuls fa part de les cites obligatòries de l'any. El Foment de la Sardana i la municipalitat hi organitzen un cap de setmana amb una ampla presentació d'elements de cultura popular i tradicional: trabucaires, gegants, esbarts, castells, ball de diables, sardanes, ... i concerts.

Enguany hi hem participat amb els Sorollosos, les Gralles, els Castellers, els falcons, els Diables, les Bruixes i Hamlet el drac del Riberal .

A les 3 de la tarda els Sorollosos donaven el toc d'inici, pocs minuts més tard els castellers descarregaven un pilar de 4, 3de6, 4de6, 3de6 amb agulla (amb acotxaneta) i pilar de 4 de sortida.

Poc abans de les 4 els Falcons (que són els mateixos que els Castellers) descarregaven vols coronats, pilars de 3 nets i la primera escala de 8x9 de la temporada.

Castells i falcons a ritme de les Gralles del Riberal.

Els puristes seran xocats, però no passa res, els Castellers feien proves de dosos nous pels castells a venir, i els falcons actuaven en camisa... verda!

A la tarda, visita als bars, bany a la platja i a les 7 preparàvem un pa amb tomàquet abans de pensar al correfoc.

A Banyuls, la sorpresa i els canvis hi són cada any, els Diables han vorejat la platja abans de fer un final d'infern sobre el sorral a costat de l'oficina de turisme. A Banyuls, a més dels Sorollosos, els Grallers també han tocat.

Felicitacions a tots els airenovencs que han participat, els de la tarda, els del vespre i els que han fet tarda i vespre.

Un agraïment al Foment de la Sardana i nos tornem a veure l'any vinent.

 Més fotogragies

 

Castells, Falcons, Ball de diables