Skip to main content

Diades 2023 una ressenya

Diades 2023 una ressenya

Els 11 i 12 de novembre hem celebrat de nou les Diades Airenovenques a Bao.

Correfoc i castells són les activitats que més s'hi posen endavant.

El dissabte hem començat per a un assaig amb la Colla Castellera del Baix Montseny. Un assaig que ha estat profitós per totes dues colles, hi hem pogut acabar de preparar els castells prevists per l'endemà.

A final d'assaig hem compartit un pica-pica abans del correfoc, un correfoc que ha començat a la plaça del fogar a sota la pluja i que ha acabat 1 hora més al pàrquing de l'estadi. Maces i maces majors han espurnejat el cel baotenc a ritme dels Sorollosos, notem que 3 diables s'hi han estrenat.

En seguit diables, sorollosos i públic gaudien del concert d'en Julio Leone, de la xicolatada i del cremat.

 

El diumenge a les 10 del matí sortia el passavila de la Vilbau, en raó de les fortes ràfegues de tramuntana se va decidir suspendre el Ball de Banyetes, aviat el jovent tindrà possibilitat de fer cremar. Els músics de les 3 colles castelleres ritmaven la cercavila: Gralles del Baix Montseny, Desmanyacs del Conflent, Sacs de Gemecs, Gralles i Sorollosos del Riberal.

a les 11 del matí començava la Diada castellera amb pilars d'entrada de les 3 colles

Els castellers del Riberal obríem ronda amb un intent desmuntat de 4de7, castell que descarregàvem uns minuts més tard, a la segona ronda descarregàvem la torre de 6 i el 5de6 a la tercera. El pilar de 5 se va carregar, el vent, la pressió, una sotragada i feia llenya. Tot i així, aquesta és la millor actuació de la temporada dels Castellers del Riberal.

Els Pallagos del Conflent a la primera ronda desmuntaven un 3de6 abans de descarregar-lo, en segona ronda un 4de6 i acabaven amb un pilar de 4

La Colla Castellera del Baix Montseny descarregava a la primera ronda un 3de6, el 4de6 a la segona i acabaven amb torre de 5 i pilar de 4.

Una mica de ball per a celebrar l'actuació i tothom se trobava a la sala de festes de la Vilbau per a compartir el dinar.

Agraïm tots els participants:

  • Juliol Leone i el seu grup per l'animació
  • Pallagos del Conflent i Colla Castellera del Baix Montseny per la participació i la col·laboració a les pinyes
  • i tots els airenovencs, tots i un agraïment especial a tots els voluntaris que han fet les Diades més agradables que mai. L'organització 2023 ha estat excepcional, de la preparació a la neteja, no ha fallat mai res. FELICITACIONS!

 

 

més fotografies

i si voleu que les vostres també hi surtin envieu-les via wetransfer a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.