Skip to main content

Ressenyes

Festa a Bagà

Hem visitat Bagà i també hi hem fet castells i molta festa

Com cada any, el cap de setmana del 14 de juliol, el de la seua festa, Aire Nou de Bao preveu una sortida a un lloc dels Països Catalans.

Enguany és un cap de setmana curt, i hem recordat la sortida d'estiu de fa 2 anys a Berga, un cap de setmana festiu al llarg del qual s'havia teixit vincles entre colles i entre la canalla. Tot naturalment hem sol·licitat la colla del Bergadà que ens ha oferit una actuació a Bagà amb Castellers de Sarrià i Castellers de Berga, quina oferta!

A les 8 del matí del dissabte 13 hem sortit de la Vilbau, direcció la Cerdanya i cap a Bagà.

Hem arribat puntuals, a les 11.30h érem a plaça, pocs fectius, 54 tots comptats, però amb ganes, com sempre de fer el millor.

Hem sortit en tercera posició i hem descarregat un pilar de 4, un 4de6 net, una torre de 6 amb figuereta, el primer 3de6 net de la temporada, i hem tancat l'actuació amb un pilar de 4 aixecat per sota. Uns castells nets segurs, que demanen una bona pinya per a ser aixecats d'un pis més.

Els amfitrions, els Castellers de Berga han descarregat un 5de7, 3de7 amb agulla, 4de7 amb agulla, 2 pilars de 5 simultanis. Sense ca^p dubte, el resultat d'hores d'assaigs d'una colla motivada.

Els Castellers de Sarrià eren també amb pocs efectius i han fet la meteixa actuació que nosaltres, però amb pinyes.

Aquí començava la festa

Castells fets, hem anat a descobrir el Casal infantil on passaríem la nit abans d'anar a compartir una fideuà, gaudir del riu, de la piscina, del concert i de la cervesa fresca.

El vespre la festa seguia al Casal amb un àpat i balls.

El diumenge el despertar ha estat dur per uns quants, al programa teníem la visita de Bagà, un poble medieval, no tothom ha pogut gaudir d'una visita apassionant, en Gerard, el nostre guia nos ha fet donar la volta de Bagà, d'uns quants segles. Ens ha explicat les muralles, les 9 torres, les 9 portes, el senyor de Pinós, les 100 donzelles i més anècdotes encara, la vista s'ha acabt pel Palau, el monument més antic de Bagà, revisitat el segle XVIII...

En acabar la visita, hem encontrat en Francesc Sisa i Camps, el creador dels caps dels Gegants de Perpinyà, ell també tot un personatge que nos ha fet vistar el seu minimuseu dels gegants, ens ha explicat les tècniques de fabricació dels caps o de braços articulats...

Ja era tard, hora del dinar, de l'endreça i de la neteja del nostre espai de vida.

 

més fotografies

Agraïment sincerament els Castellers de Berga per haver acceptat la nostra vinguda, per haver organitzat la nostra estada pel cap de setmana.

Agraïm també les dues colles per la col·laboració a les pinyes i el bon ambient a plaça, les gralles que han ajudat el nostre jove graller.

Agraïm la municipalitat de Bagà per l'espai, la visita.

Felicitacions als 54 airenovencs que han participat al viatge, a la nostra gralla valenta, al tabal, als que han posat faixa i camisa i a tots els que han participat per mor que tot anès bé.

 

Sant Pere 2024 a Prada

Sant Pere 2024 a Prada

01 Juliol 2024

El pilar de 5 torna a ser nostre!

Seria segurament el títol que se mereixeria l'actutació del Riberal a la capital del Conflent. 

A quarts d'11 del matí d'aquest diumenge 30 de juny unes desenes d'airenovencs s'havien agregat a costat de l'església de Prada, no per a anar a l'ofici religiós si no per a impregnar-se del lloc. Ep, que hi anem cada any des del 2014, i que cada any és una cita molt important a la nostra agenda.

Doncs a 2/4 de les 11 els Sorollosos i les Gralles del Riberal entraven en acció... uns minutets abans d'anar a fer música a la plaça veïna. I a les 11 cap a la plaça de l'església, a posar faixa!

Hi era la Colla Castellera de Tolosa, una colla encara no batejada, però amb camisa de color. Hi era evidentment la colla amfitriona, els Pallagos, els nostres fillols i amics. 

Amb 20 minuts de retard començàvem l'actuació amb pilars de 4 simultanis i són els Pallagos que obrien plaça amb un 3de6 a la primera ronda, un 4de6 a la segona i 2 id de 3de6 amb agulla a la tercera. Tancaven la seua actuació amb un pilar de 4.

Els occitans descarregaven un pilar de 4 aixecat per sota i un 3de5 abans de clore també la diada amb un pilar.

Per nosaltres l'actuació ha començat amb la sisena torre de 6 de la temporada, aquesta també amb figuereta. Un 3de6 a la segona ronda, el 3de6 amb agulla a la tercera i el primer pilar de 5 de la temporada. Descarregat amb estrena del quart i de l'enxaneta. Un pilar que en pot cridar d'altres amb més canvis, segurament molt aviat. Hem descarregat el P4 aixecat per sota per a tancar la nostra participació.

Un dinar de germanor ha unit les colles per a celebrar la trobada.

Un agraïment als Pallagos per la invitació i a les dues colles per la col·laboració a les pinyes.

Felicitacions als Sorollosos, Gralles i Castellers del Riberal que han participat.