Skip to main content

Ressenyes

Homenatge a Pau Casals amn Nens i Pallagos

El Conflent homenatja Pau Casals

Aprofitant l'aniversari dels 60 anys de la primera vinguda dels Nens del Vendrell a Catalunya Nord, el Casal del Conflent ha organitzat un cap de setmana d'actes commemoratius. Fa 60 anys els Nens del Vendrell van venir al Conflent per a homenatjar el mestre Pau Casals, vendrellenc, refugiat al nord de la frontera que migparteix Catalunya. Amb aquesta actuació els Nens se convertien segurament en la primera colla castellera a actuar al nord.

Manresa 2024, hi hem tornat a descarregar 3 castells de 6!

Manresa 2024, hi hem tornat a descarregar 3 castells de 6!

25 Març 2024

Com cada any hem tornat per Rams a Manresa

Hi hem tornat amb prou gent com per a tancar pinyes de castells de 6. La voluntat i les previsions eren de portar-hi el primer castell de 7 de la temporada. El 4de6 net fa bona impressió, però nos va faltar una mica de pinya. Ho sabem el podrem presentar ràpidament, quan serem més gent a la colla a voler-lo. No passa res, tenim més temps per l'afinar, serà encara més treballat, més segur.

A les 12 en punt obríem l'actuació amb pilars de 4 simultanis i tot seguit els Tirallongues començaven, seguits per nosaltres i els lleidatans tancaven la ronda.

Hi hem descarregat una torre de 6 amb 2 figueretes (cosa poc habitual), un 3de6 i 3de6 amb agulla. Cada construcció ha estat realitzada amb solvència, totes segures. Els assaigs porten fruita i tot plegat podem somiar que farem millor molt aviat. Les nostres gralles eren presents i actives, han acompanyat cada una de les construccions i els balls finals.

Els Tirallongues i els lleidatans han descarregats castells de 7 i de 7 i mig.

Els Tirallongues el 5de7 més matiner, els lleidatans una torre de 7 molt segura.

Als pilars de comiat ens hem acontentat d'un pilar de 4, els lleidatans descarregaven 2 p5 i els Tirallongues 1 p5.

més fotografies

I tot seguit cap al local de la colla local per a fer una cervesa i compartir un dinar de germanor.

Una mica més? 

Doncs més de 40 airenovencs havien pujat a l'autocar el dissabte a la tarda per anar a reconèixer el terreny, havien passat la nit al local de Tirallongues, uns mica de festa i el matí eren preparats. 35 més pujaven a l'autocar del diumenge. 

Lamentem que hi hagi hagut un malentès amb l'empresa de transport, part dels airenovencs no han pogut tornar com previst a les 4 de la tarda hi han hagut d'esperar les 7. 

Agraïm els Tirallongues per la invitació i les dues colles per la col·laboració a les pinyes. felicitacions als airenovencs quan han fet el viatge i participat.

 

 

Aigua per a tots

Aigua per a tots

17 Març 2024

El 16 de març Aire Nou s'ha mobilitzat per a defensar la terra

Unes desenes d'airenovencs se van manifestar a Vilanova de la Raó en contra el projecte absurd i irresponsable de la construcció d'un camp de golf i de 600 apartaments turístics.

Una desena d'associacions, una desena de partits polítics i sindicats, i més moviments ciutadans havien cridat a manifestar-se pel bé comú, AIre Nou en feia part i va portar la seua gota d'aigua a la manifestació.

Sorollosos, Gralles, Sacs, Castellers i Falcons del Riberal, sigui unes desenes de camises verdes se van agrupar al llac de Vilanova per a animar la manifestació de més de 4.500 persones.

Els cartells, les banderoles eren clares i se podrien resumir amb

"L'aigua és de tots, no pels jocs de pocs!"

La plaça de l'ajuntament i el carrer que hi arriba eren massa petits per a encabir tots els manifestants. L'equip de so massa feble per a poder adreçar-se a tothom. És el gran èxit de la manifestació que se vol un toc d'alerta als potents d'aquesta part de Catalunya. 

No hi ha més drets de tirar endavant projectes que posen en perill el fràgil equilibri mediambiental. La secada és una realitat, la patim, cada any més, no afegim-hi més problemes.

 

Més fotografies

Aire Nou una entitat que se compromet

Uns airenovencs nous s'han estrenyat de la implicació de l'assaciació dins una manifestació com aquesta, doncs res d'estrany, des de la seua creació Aire Nou dona suport o defensa Catalunya Nord, els Països Catalans i més enllà a cada vegada que l'objecte de la manifestació correspon als valors defensats per l'associació i que és possible. Només cal anar fer recerques per a descobrir les desenes de manifestacions a les quals hem donat suport.

Aire Nou se vol coherent i defensa un territori, la seua gent, cultura, llengua, història... la globalitat del país

Totes les fotografies