Diada Castellera de les Colles del Nord

11 colles castelleres han compartit plaça a Figueres

La Colla Castellera de Figueres ha organitzat la primera Trobada de les colles del Nord el 21 de novembre del 2021, hi han participat les colles de les comarques gironines i de Catalunya Nord, sigui 11 agrupacions.

Continue reading

Diades airenovenques 2021

Els 13 i 14 de novembre hem celebrat les Diades airenovenques.

Unes Diades a les quals afegim una nova activitat: el Ball de Bastons, unes Diades marcades per un públic escàs, però per una bona participació dels airenovencs i per la qualitat dels actes proposats.

Continue reading

Aire Nou ha participat al CORRELLENGUA 2021

Dissabte 6 de novembre Catalunya Nord commemorava el Tractat dels Pirineus

una efemerida que correspon també amb l'acte final del Correllengua, una diada reivindicativa, i més encara aquest 2021 amb un batlle que ha posat pals a les rodes.

El Col·lectiu 7 de novembre encarregat de preparar els actes de la Diada de Catalunya Nord ho havia denunciat censures i traves administratives, però la voluntat era de poder realitzar els actes amb la màxima normalitat, i així va ser.

Continue reading

Aire Nou de Bao fa costat a La Bressola

Dissabte 23 d'octubre, més de 2000 persones vam manifestar-se per a donar suport a La Bressola.

Aire Nou de Bao hi va participar amb les seues possibilitats, portant percussions, gralles i castells. A les 11 del matí la Plaça de Catalunya de Perpinyà s'havia emplenat de gent reivindicant un dret tan elemental com el de poder seguir tota l'escolaritat, de la maternal al batxillerat en la llengua pròpia del país, en català.

Continue reading

Ball de Diables a Cabestany

Diables i Bruixes amb Sorollosos han tornat a protoganitzar la festa catalana de Cabestany

Dissabte 23 d'octubre el públic era nombrós per a seguir el correfoc pels carrers i places de Cabestany. Si el 2020 se va suspendre, el 2021 l'èxit ha estat total. Enguany ha coïncidit amb un ball de Capgrossos de les classes bilingües de Cabestany, uns alumnes, unes famílies que han seguit els diables i van acabar tastant cremat o xicolatada a ritme de la Cobla Tres Vents.

Continue reading

Aire Nou a la Trobada de Gegants de Ribesaltes

Els Gegants de Ribesaltes han tornat a ballar.

Diumenge 17 d'octubre els Gegants de Ribesaltes han tornat pels carrers i places de la capital del muscat. Feia uns anys que no sortien i finalment han estat arreglats i s'ha fet una festa per a acollir-los. Gegants i gegantons de Catalunya Nord, l'esbart Joventut de Perpinyà i Aire Nou han paarticipat al passavila.

Continue reading

Assemblea General 2021

El 15 d'octubre Aire Nou celebrava la 27ena AG ordinària

Una cinquantena d'airenovencs se va reunir a partir de 19 a la sala de festes de La Vilbau per a fer un balanç de l'any passat, un any marcat per les restriccions sanitàries degudes a la COVID 19. Una AG que ha comptat també amb un representant del Consell regional, de l'OPLC i dos del Consell municipal.

Continue reading

2021 primer castell de 6 a Illa

El diumenge 3 d'octubre Aire Nou ha participat al passavila de la festa d'Illa

Un passavila amb colles geganteres on hem pogut recórrer els carrers i places del casc antic. Hi hem aixecat falcons i castells a ritme de gralles i entre places els Sorollosos han animat el seguici.

Continue reading

Aire Nou a Argelers per la Festa Major

Dissabte 25 de setembre Argelers celebrava la seua Festa Major

Les condicions encara no era ideals i van produir una certa desorganització.

Tanmateix vam poder aixecar figures de falcons, pilars i castells de 5 nets en cercavila, acompanuyats pels Sorollosos i les Gralles.

Continue reading

Banyetes en Salanca

El Ball de Banyetes ha participat a la Diada de la Catalanitat de Sant Hipòlit

El 19 de setembre els Gegants de Sant Hipòlit han organitzat una "Diada de la Catalanitat", un menester reivindicar una identitat que en bona part se'ns nega, pensant deixar-nos satisfets engrunes.  Banyetes i Sorollosos han tancat la Diada amb moltes espurnes.

Continue reading

Festa Major 21 Sant Cebrià

Dissabte 18 de setembre hem participat a la FM21 de Sant Cebrià

Una Festa Major a la qual participem cada any, una Festa Major on s'invita altres nacions minoritzades: bretons, occitans, bascos i corsos. Malgrat la situació sanitària, hi hem pogut tornar.

Continue reading

Aire Nou als Banys

Diumenge 12 de setembre activitats airenovenques s'han presentat als Banys.

Prop de 70 airenovencs s'havien desplaçat al Vallespir i per a fer mostra de ciultura popular catalana. Sorollosos, Gralles, Bastoners, Falcons, Castellers del Riberal s'hi han produit en cercavila amb els Gegants de la Bisbal.

Continue reading