Millars 2017 ha respost a l'exigència

Millars és per Aire Nou la CITA de l'estiu.

Els airenovencs en tenen consciència i any rere any el miracle se repeteix.

Per Aire Nou de Bao Millars és la cita important ja que nos dóna la possibilitat de participar amb un ventall ampli de les nostres activitats.

Per Aire Nou, tot comença el dijous a les 22:30h amb Hamlet, el Drac del Riberal.

Millars 2017 Hamlet

Sorollosos, Diables i Bruixes acompanyen Hamlet per una curta passejada. Hamlet treu foc, Diables Bruixes també, els Sorollosos ritmen aquesta primera vesprada. Una vesprada que anuncia la festa.

Les fotografies

El dissabte és dia de castells

Millars dS 3de7a

Dissabte hem fet història, hem descarregat el nostre primer 3de7 amb agulla

2017 és l'any dels 20 anys, 20 anys és l'edat on tot esdevé possible. El repte fixat era -per la nostra colla- ambiciós, portar 3 castells de 7, dos dels quals amb agulla. 

En arribar a plaça teníem punts forts:

La plaça és nostra, els castells nets eren afinats, teníem amb nosaltres Tirallongues, una colla amb la qual fem intercanvis des d'una quinzena d'anys.

El punt feble era que els assaigs del juliol havien anat fluixets de gent. Havíem assajat troncs, però poques pinyes. Per sort la darrera setmana tot va canviar. A final d'assaig del dimarts havíem posat sobre la pinya els 3de7, 4de7 i el 4de7 amb agulla amb prou garanties. Faltava el 3de7 amb agulla, un castell al qual no acabàvem de trobar la mida. La solució la vàrem trobar el divendres, a final d'assaig, després d'unes quantes proves, de canvis al peu, finalment teníem desllorigador. Podíem anar a Millars amb la confiança retrobada.

Hem obert plaça a les 17:30h a l'arribada dels bombers amb 3 pilars de 4.

A la primera ronda descarregàvem amb facilitat el 3de7, a la segona el 4de7 amb agulla i a la tercera aquest 3de7 amb agulla que nos havia resistit fins llavors. Finalment tancàvem la nostra actuació amb un Vano de 5.

Amb aquesta actuació realitzàvem la millor actuació de la colla.

Però no érem sols, els Tirallongues nos acompanyaven i ells també havien vingut a Millars per a escriure història.

Millars dS 20170029

Com nosaltres iniciaven l'actuació amb 3 pilars de 4 i encaraven la primera ronda amb una Torre de 7, un castell que nos fa somiar, un castell que han realitzat amb maestria. A la segona ronda s'encaraven al repte més important de la Diada, un 4de8, un castell que havien coronat 3 vegades, la primera el 1998 i dues vegades més l'any passat, un castell que els resistia.

El castell va pujar amb confiança i se va descarregar sense més problemes. Ha estat llavors el moment d'eufòria més important de la tarda. Uns Tirallongues celebrant i plorant, amb una Castellers del Riberal emocionats per la gesta i una plaça aplaudint aquest carro gros.

Els Tirallongues tancaven la tercera ronda amb un 5de7 que dominen a la perfecció, una manera de nos ensenyar el proper objectiu, el camí.

Des del Riberal agraïm el Bernat Lopez per haver mantingut aquesta actuació al llarg dels anys, agraïm també els Castellers de la Salanca per a haver-nos donat un cop de mà i agraïm sobretot els Tirallongues que nos han esperonat.

La tarda s'acabava al camp de rugbi amb un partit de... rugbi, un aperitiu, un sopar i sobretot amb molta festa, la celebració de dues actuacions de nivells diferents, però totes dues de mateixa importància per a les seues colles.

Les fotografies

El diumenge és dia de foc

Al migdia amb el Ball de Banyetes

Millars dm banyetes 20170018

Sorollosos, Gralles i Banyetes han participat al cercavila del diumenge enmig de cavalls, gegants i bandes. Els Banyetes, els nostres joves diables, els que nos succeiran d'aquí pocs anys, aprecien Millars, descobreixen els carrers i la plaça final, hi fan cremar les primeres carretilles, les primeres maces majors.

Les fotografies

A la nit el correfoc més important de Catalunya Nord

Millars 2017 correfoc

El correfoc de Millars, el que tanca la festa és sense cap dubte el correfoc més intens de la nostra colla, tan intens que des d'uns anys invitem els Diables de l'Albera a cremar carretilles i sortidors pels carrers del vilatge.

A Millars el correfoc és al nivell dels castells. És un gran correfoc on tenim la garantia que tindrem públic i participants. Tindrem molts joves (i no tan joves) que ballaran amb els diables.

El correfoc de Millars no s'explica pas, se viu, se viu de l'inici al final, se viu ballant amb els diables.

Les fotografies

Però descuidem pas que Sorollosos

Millars 2017 banyetes

I les Gralles acompanyen tots i cada dels actes

Millars dS gralles