Aire Nou participa al Total Festum

Dissabte 3 de juliol Aire Nou va passar la frontera per a actuar a Occitània

Sant Cristòu Entre-Vinyes celebrava el final de Total festum 2021, la festa occitana i catalana que se celebra pels voltants de Sant Joan, sol començar a mitjans de juny i acabar el juliol.

Uns 60 airenovencs hi participaven amb Sorollsos, Gralla, bastoners, falcons, diables.

S'hi van estrenar el Ball de Bastons:

IMG 2289A final de tarda entrava a les arenes on el Ball de Bastons s'estrenava amb el "Repic de bastó". El Ball de bastons del Riberal és en procès de construcció. Va començar els primers assaigs l'estiu 2020 però la pandèmia n'ha dificultat la progressió. Finalment, els balladors dominen un parell de balls i han presentat els dos primers a Sant Cristòu. 

Després d'un passavila, el ball de Bastons ha tornat a actuar al peu de l'escenari. Aquesta vegada sí que han realitzat els dos bvalls: un ball de creació pròpia "L'arrengada", i han repetir el "Repic".

Els falcons han tornat a actuar:

IMG 2262

Amb un mes d'assaigs i grups reduïts els Falcons del Riberal han pogut presentar les primeres figures del 2021. Han realitzats pilars caminats, vols, serra, vols coronats, 4de5 amb agulla i una escala. Una part de les figures a les arenes i l'altra al peu de l'escenari.

Els Diables i Bruixes han ballat a Occitània:

IMG 2359

A la nit, entre concert i concert són els Diables del Riberal que han actuat. A quarts d'11 encenien la cascada d'inici del Ball amb pot de fum i tot seguit les primeres carretilles. Una mica més de mitja hora de foc intens amb una vintena de diables amb ganes de cremar-ho tot.

Els Sorollosos de totes les activitats:

IMG 2344

La pandèmia ha afectat molt poc la colla de percussions airenovenca. Si ha aturat tota activitat els períodes de confinament total, sempre han estat actius durant els períodes, fins i tot amb restriccions. A Sant Cristòu han encapçalat l'entrada a les arnes, acompanyat el passavila i finalment el Ball de Diables.

Menció especial per la Gralla i el Tabal del Riberal:

Gralla 2

La colla de Gralles era limitada a la més mínima expressió, però fins i tot amb una gralla i un tabal, la colla va complir. Va acompanyar el Ball de bastons i els Falcons i com si no fos prou va fer ballar els Gegants d'Argelers que se trapaven sense músics. 

Fotografies