Castellers del Riberal

Castellers del Riberal

Una mica d'història

Octubre 1996 Aire Nou publicava una invitació a participar a la presentació pública dels Minyons del Riberal.

Els castells era força més desconeguts que avui tan a Catalunya Nord com a bona part dels Països Catalans. Uns mesos abans a partir d'una proposta d'en Josep Serra (en Cala) havíem decidit crear la primera colla castellera nord-catalana. Per a crear la colla havíem trapat uns assessors amb els Castellers de l'Albera que tenien seu a La Jonquera, li havíem trapat un nom: "Minyons del Riberal".

L'objectiu de la colla era d'atreure les generacions dels 15/35 anys a la cultura popular catalana, unes generacions llavors, poc representades al si d'Aire Nou.

El 26 d'octubre a les 6 de la tarda al Fogar Rural de Bao els castellers de l'Albera vingueren a actuar, dues setmanes més tard iniciàvem el primer assaig casteller propi, amb la inestimable ajuda d'en Jordi Puigsegur, un jonquerenc, fill del President dels Castellers de l'Albera, apassionat de castells. En Jordi era també Arreplegat...

Del novembre al juny vàrem assajar i recòrrer els vilatges veïns presentant castells, oblidant que volíem ser Minyons. La premsa nord-catalana parlava dels Castellers del Riberal, nominació que se va imposar i que vàrem adoptar...

Assaigs: cada dimarts de 19h30 a 21h30, cada divendres de 20h a 22H

 

Castells

Assaig portes obertes

Aquest dimarts 28 de setembre volem tornar cap a una certa normalitat.

Els Castellers del Riberal convoquen un "assaig portes obertes" a 19h30 per mor de preparar el final de temporada. Les restriccions degudes a la COVID 19 s'alleugereixen, podem assajar pinyes amb més gent, podem preparar els primers castells del 2021.

Tot i respectant les mesures en vigor: passi sanitari per entrar al local, port de la mascareta a l'hora de fer pinyes, ... tenim la possibilitat d'arreplegar tota la colla i més.

Acabarem l'assaig amb un pica-pica. La participació de tothom és indispensable.

A les portes dels 20 anys

Aquesta vegada sí, hi sem a la Porta dels 20 anys dels Castellers i Gralles del Riberal.

Tots dos grups varen ser pensats el 1996, tots dos grups se varen presentar el gener de 1997 per primera vegada a Bao, en el marc de la Sant Vicenç.

  • Enguany celebrem 20 anys
  • del primer pilar de 4
  • de la primera vinguda dels Arreplegats
  • de la camisa verda, del bateig de la colla, del primer castell de 6
  • de la primera actuació a Millars on sovint hem portat els primers castells
  • de la primera Diada

Celebrem 20 anys de la primera colla castellera nord-catalana, d'una família que se fa i desfà a ritme de les entrades, sortides i reincorporacions dels uns i dels altres, 20 anys d'una família que creix i aporta el seu lot d'emocions.

Read more: A les portes dels 20 anys