Skip to main content

Les Gralles

Una mica d'història.

Paral·lelament a la creació de la colla castellera, la Marta Serra aprén a tocar gralla i impulsa la creació de la primera colla de gralles de Catalunya Nord. 

Les Gralles són un dels elements imprescindibles de l'associació, a més d'acompanyar els castells, falcons i animar cercaviles, poden tocar el temps dels trajectes amb autobús, després de dinar...  Quantes vegades s'ha pogut sentir “toqueu la gralla!”? Qui no ha ballat una polca de l'ós després d'una actuació castellera? O una sardana improvitzada?

Després d'alts i baixos, d'ànecs i de gallines, de canvis constants d'efectius, d'aprenentatge, de treball, hem arribat a enriquir el nostre repertori de les cançons tradicionals a les festives de les agafades a grups, a les ineludibles que toquem amb els Sorollosos per ritmar la vida de cada airenovenc. Fent una cervesa després de l'assaig, parlant amb amics davant del local, sempre se sent algú xiular una cançó que acabem de tocar!

De la mateixa manera que els castells o falcons, la gralla és una activitat dins de l'associació, amb assaigs setmanals. No és un passatemps entre dues activitats, exigeix un treball de grup. Com per fer construccions (de castells o de falcons) més segures i més altes a on la gent va a assajar dos cops a la setmana, per aprendre peces noves, millorar-les, i tocar bé durant les actuacions, els grallers hem de ser presents junts cada dimarts a l'assaig de gralla.

assaigs cada dimarts a partir de 19h a la Vilbau