Skip to main content

Millars 2022 dia de foc

Millars 2022 dia de foc

Banyetes, Diables, Bruixes, Sacs de Gemecs, Sorollosos ...

participen als actes de foc de les Fires de Millars. El diumenge a migdia, Aire Nou sol participar al passavila amb el Ball de Banyetes acompanyat pels Sorollosos i Sacs de Gemecs, i el diumenge a la nit són Diables i Bruixes acompanyats dels Sorollosos que animen els carrers i la plaça de la Font del Rei quan cau la nit.

A les 12 en punt del migdia, el seguici popular estava estava preparat per a sortir cap a la plaça on la Font d'aigua fresca regala un aperitiu anisat. 

11 Banyetes i un bon grapat de Sorollosos seguien de prop els Sacs de Gemecs, la gralla i el tabal. Uns Banyetes amb ganes de cremar i de quina manera. Com més carretilles, més foc.

El correfoc final començava una mica abans de les 10 del vespre, quan feia negra nit els Sorollosos animaven un públic impacient de ballar a sota les espurnes. Pots de fum, cascada  de foc i les primeres carretilles encenien la nit millarsenca. Molts diables, molts sorollosos per aquest cita important. A Millars no fallem i fa 25 anys que dura, un quart de segle de castells i 21 anys de foc sense parar. Prop d'una hora d'espurnes abans de la traca final, prop d'una hora on un jovent massa despullat s'enfronta als diables i a les maces, una hora de bogeria abans de dir-nos "fins l'any vinent".

 

Fotografies del Ball de Banyetes

Fotografies del Ball de Diables

Un agraïment a la municipalitat de Millars, al Comitè de Festes per la confiança renovada any rere any.

Felicitacions a tots els airenovencs implicats, tots indispensables per a garantir l'èxit de les nostres activitats i gràcies als Diables de l'Albera.