Skip to main content

Sant Jordi a Alenyà

Sant Jordi a Alenyà

Aire Nou de Bao ha celebrat, com molta gent a Catalunya Nord, la Diada de Sant Jordi el 22 d'abril, la vigília.
Tot primer el matí al passeig Torcatis de Perpinyà amb pilars de 3 i batucada. A la vespre i vespre a Alenyà amb castells, falcons i correfoc.

El matí un Sant Jordi alternatiu organitzat per editorials, la Llibreria i el Col·lectiu 2 d'Abril, amb força activitats per a fer viure la llengua catalana.

A  Alenyà, a la tarda amb prop de 70 persones hem volgut preparar futur, i si no hem fet castells complets, sí que bones proves hem pogut realitzar al toc de les Gralles. El públic hi ha estat participatiu, nos ha permès afegir unes persones a les pinyes, cosa que és sempre d'agrair. Hem acabat l'actuació amb vols de 3 i pilars simultanis i una escala de 7x8.

 

A la nit hi hem fet un correfoc, pots de fum, casacada i les primeres carretilles, enceses, maces majors s'han succeït durant 50 minuts. El públic de la nit ha estat com el de la tarda, primer a mirar i després a participar, a passar a sota les espurnes ballant amb els diables i bruixes a ritme dels Sorollosos.

 

Felicitacions a Gralles, Castellers, Falcons, Sorollosos, Bruixes i Diables del Riberal i gràcies a l'organització per la invitació.

Totes les fotografies