Millars 2023 els airenovencs al top!

Els airenovencs han estat fidels a la cita de Millars

Més de 100 airenovencs han tornat a Millars per a celebrar la catalanitat en el marc de les Fires 2023. 

El dijous 3 d'agost Hamlet obria les Fires acompanyat dels Diables i Bruixes a ritme dels Sorollosos. 

el públic del primer dia és sempre impacient de passar sota les espurnes. Ha calgut prop de 15 diables per a obrir passatge al Drac del Riberal. Un ball curt, però intens.

El dissabte 5 d'agost Castellers i Gralles participaven a la gran actuació de l'estiu amb Tirallongues de Manresa i Margeners de Guissona.

Enguany hem arreplegat 107 persones entre castellers i gralles, hem tornat a descarregar un 4de7 a la primera ronda, un castell que si s'ha desformat una mica a la pujada no s'ha vist en cap moment en perill. Els assaigs dels darrers dies han estat essencials.  A la segona ronda s'ha descarregat el 5de6 i una nova torre de 6 a la tercera ronda.

Un any més els Tirallongues han portat grans castells com el 5de7, el 4de7 amb agulla i un 4de7 que deixa pensar que molt aviat creixerà...

Els Margeners han descarregat 3 castells de 6 entre els quanls un 3de6 aixecat per sota sempre apreciat pel públic.

Agraïm les colles per la col·laboració a les pinyes. L'èxit de la diada va més enllà d'aquest 4de7 recuperat. Amb una temporada que s'anunciava difícil hem aconseguit arreplegar un centenar de camises verdes a plaça, hem muntat unes pinyes que s'han vist ben preparades i segures, hem estrenat castellers de tronc i sobretot mainada a cada construcció i hem gaudit de cada castell fruit d'un esforç col·lectiu encetat ja fa mesos.
Felicitats també a la colla de grallers i tabalers que ha participat en nombre!

les 3 colles castelleres han continuat la festa al camp de rugbi, aperitiu, tast de la cervesa especial Birreral/Millars, una cervesa elaborada per Sant Joan i embotellada fa unes 3 setmanes especialment per a celebrar l'esdeveniment, sopar i festa amb la benvinguda als nous castellers.

Hem de felicitar tots els voluntaris que ho han fet possible, els que han preparat aùmanides, els que han servit els sopars i especialment els que per culpa del prefecte, no han pogut fer carn a la brasa i han passat més de 3 hors amb una paella per a fer coure el 60 kg de carn.

el diumenge 6 d'agost els Banyetes i Sorollosos participaven el seguici popular. La tramuntana present des del dia u s'havia fet més forta aquest matí, però la tramuntana no pot parar gent engrescada i amb ganes de donar-ho tot.

Aquest diumenge el Ball de Banyetes era compost de 15 nins i nines, 13 amb maces, un amb maça major i un amb Berrugues. Notem que s'hi han estrenat 6 Banyetes, un grup que creix i assegura el futur.

A la nit Diables, Bruixes i Sorollosos del Riberal acompanyats de Diables de l'Albera tornaven a ser protagonistes del gran correfoc pels carrers i places, un públic sempre participatiu, alegre que no s'espanta amb guspires. A mitja tarda el vent afluixava, cosa que va permetre realitzar un correfoc amb molta pòlvora, maces i maces majors posaven llum pels carrers i fins al final, un final com sempre força espectacular.

Més fotografies

Agraïm els organitzadors de les Fires de Millars per la invitació, la organització i la voluntat de mantenir les nostres tradicions.

Felicitem els airenovencs per a respondre, més que mai present a la cita, a tots els que han participat i també als voluntaris que sempre són presents per a preparar, netejar, organitzar...

 

Millars