Skip to main content

Els castells: què és això?

Els castells: què és això?

Ha estat el títol de la conferència presentada a la sala de festes de Vilallonga de la Salanca pel Bernat Casals, president d'Aire Nou de Bao aquest dimecres 28 de febrer

Prop de 80 persones han vingut per a descobrir aquesta tradició catalana, encara desconeguda per massa gent.

A les 18.30h en punt els organitzadors donaven la benvinguda al Bernat, tot seguit començava la conferència amb la projecció de la Rumba del Riberal, una manera de presentar Aire Nou de Bao i les seues activitats.

Una definició dels castells, una presentació de les diferents estructures, una mica d'història, els famosos "Força, equilibri, valor i Seny", l'explicació d'una actuació, del Concurs... de la indumentària, de les gralles... el tot amb imatges i demostracions en viu per a posar una faixa, el casc i de tocar gralla, fins a la projecció d'un castell històric, el 9de9 amb folre dels Verds.

Unes qüestions del públic, i una nova demostració, aquesta sí: participativa, els castells no es veuen, es viuen!

Amb la gent més valenta hem pogut tancar un cordó i mig de la pinya d'un pilar. La vesprada s'acabava amb la degustació d'un vi dolç.

Agraïm l'associació Culture et Patrimoine Villelonguet el públic per l'atenció i la participació, els airenovencs que han fet pinya amb els president.

Desitgem que sigui la primera d'una llarga llista i així fer descobrir aquesta i altres tradicions catalanes a més gent encara.