Skip to main content

Sant Pere 2024 a Prada

Sant Pere 2024 a Prada

El pilar de 5 torna a ser nostre!

Seria segurament el títol que se mereixeria l'actutació del Riberal a la capital del Conflent. 

A quarts d'11 del matí d'aquest diumenge 30 de juny unes desenes d'airenovencs s'havien agregat a costat de l'església de Prada, no per a anar a l'ofici religiós si no per a impregnar-se del lloc. Ep, que hi anem cada any des del 2014, i que cada any és una cita molt important a la nostra agenda.

Doncs a 2/4 de les 11 els Sorollosos i les Gralles del Riberal entraven en acció... uns minutets abans d'anar a fer música a la plaça veïna. I a les 11 cap a la plaça de l'església, a posar faixa!

Hi era la Colla Castellera de Tolosa, una colla encara no batejada, però amb camisa de color. Hi era evidentment la colla amfitriona, els Pallagos, els nostres fillols i amics. 

Amb 20 minuts de retard començàvem l'actuació amb pilars de 4 simultanis i són els Pallagos que obrien plaça amb un 3de6 a la primera ronda, un 4de6 a la segona i 2 id de 3de6 amb agulla a la tercera. Tancaven la seua actuació amb un pilar de 4.

Els occitans descarregaven un pilar de 4 aixecat per sota i un 3de5 abans de clore també la diada amb un pilar.

Per nosaltres l'actuació ha començat amb la sisena torre de 6 de la temporada, aquesta també amb figuereta. Un 3de6 a la segona ronda, el 3de6 amb agulla a la tercera i el primer pilar de 5 de la temporada. Descarregat amb estrena del quart i de l'enxaneta. Un pilar que en pot cridar d'altres amb més canvis, segurament molt aviat. Hem descarregat el P4 aixecat per sota per a tancar la nostra participació.

Un dinar de germanor ha unit les colles per a celebrar la trobada.

Un agraïment als Pallagos per la invitació i a les dues colles per la col·laboració a les pinyes.

Felicitacions als Sorollosos, Gralles i Castellers del Riberal que han participat.