Skip to main content

Decennals Valls 2011

Castellers del Riberal a VallsEl 29 de gener quedarà gravat a la memòria de molts airenovencs i segurament de molts castellers.

Com cada 10 anys Valls celebra la mare de Déu de la Candela, i invita les colles castelleres. Per segona vegada els Castellers del Riberal responíem presents l convit. 

Érem una de les 57 colles, una a venir a fer pinya al mig de totes les colles dels Països Catalans.

Per nosaltres (com segurament per moltes colles) l'important no era tant el castell que portaríem, com el fet de fer pinya, el fet de fer país.

Els castells tenen d'extraordinari el fet que abasten bona part del territori, i les Decennals permeten  tots d'aixecar construccions amb un objectiu clarel de fer pinya. Pels Castellers del Riberal, aquesta colla del nord  del país hem viscut una Diada simbòlicament interessant. Hem fet el passavila amb els al.lots de Llevant, una de les dues colles mallorquines, una colla amb la qual hem actuat ja un parell de vegades, i a davant l'ajuntament hem aixecat un pilar conjuntament amb els castellers de Mallorca, l'altra colla illenca. fantàstic no?

Tot això era l'inici del dia, i ens ha calgut molta paciència al peu del monument per a esperar el conjunt de les colles. Però la paciència paga i una vegada tots a plaça hem viscut uns minuts surrealistes, uns minuts on construccions s'aixecaven de cada costat, uns minuts que quan els vius no regretes hver-te aixecat i esperat.

Més tard amb totes les colles aixecàvem el nostre pilar de comiat abans d'anar a compartir l'àpat.

Fotografies del dia

El reportatge de Quarts de N9u.