Skip to main content

Assaig a Sant Celoni

Assaig a Sant Celoni

Castells al Baix Montseny

El dissabte 3 de setembre prop de mig centenar d'airenovencs han anat a Sant Celoni per a donar un cop de mà als futurs Castellers del Baix Montseny.

En Nil va passar per Catalunya Nord uns anys. Treballava a La Bressola del Soler i se va acostar de la Vilbau, un cap de setmana de la vinguda dels Arreplegats se va pujar la faixa i se va estrenar als castells. Va seguir a la nostra colla una temporada fins que torni a Sant Celoni, el seu poble.

Allà amb més gent se van capficar crear una colla castellera, era abans de la pandèmia.

Una campanya via xarxa social, contactes amb entitats culturals de Sant Celoni i del Baix Montseny... gent començava a apuntar-se, el projecte començava a tirar endavant... i la COVID ho va parar tot de cop i volta, com ho va fer per tantes coses més.

Dos anys més tard el projecte és sempre viu, però pel camí, igual com nos ha passat i ha passat a tantes colles, s'ha perdut part del gruix social.

Sense desanimar-se en Nil i companys han tornat a convocar assaigs i a posar faixa. És així que el 3 de setembre vam baixar a Sant Celoni per a donar un cop de mà.

Una quarentena de persones han respost a la cita, tots en camisa blanca i amb ganes de fer colla han fet pinya i han assajat de valent.  Un parell d'hores d'assaig abans de compartir un dinar i tornar cap a casa...

Continuarem de creuar el camí de la colla Castellers del Baix Montseny. En veurem uns quants al Concurs,  els veurem per les nostres Diades i esperem molt aviat amb la camisa, preparats a encara els primers castells de 6.