Skip to main content

Identi'CAT dia 5, cercavila i castells

Identi'CAT dia 5, cercavila i castells

Mercat, cercavila i castells per a tancar aquesta edició d'Identi'CAT

No tot funciona sempre com ho volem, i cal més que voler les coses per mor que funcionin. Ha estat el cas del mercat bio, no ha funcionat tan bé com el gener,  les invitacions enviades han tingut poques respostes i de les poques per raons personals, uns productors prevists no han participat. És una llàstima, el mercat s'ha limitat a pocs exposants, però ha existit. S'agraeix els que han fet l'esforç de participar... 

A les 10 en punt un seguici popular sortia de la Vilbau, seguici encapçalat pel Ball de Banyetes i els Sorollosos, els Gegants de Sant Hipòlit de la Salanca i els Sacs de Gemecs i Gralles del Riberal. Joves dimonis, un drac infantil de foc i música han animat el carrer de la Tramuntana fins a la plaça del Fogar.

A les 11 començava l'actuació castellera amb pilars de 4 conjunts i com a amfitrions hem obert ronda descarregant a la primera un 3de6 amb agulla, un 4de6 amb agulla a la segona, desmuntant un 5de6 a la tercera abans de repetir-lo i descarregar-lo a la tercera. Vamb tancar l'actuació amb un complicat pilar de 4 aixecat per sota.

La Colla Castellera de Figueres sortien segons amb P4, 4de6 amb agulla, 4de6, 3de6 amb agulla i p4.

La Colla Castellera del Baix Montseny sortien tercers amb P4, 3de6, 4de6 i acaben amb p4.

Actuació acabada Geganters, Riberal i Baix Montseny compartíem un dinar de germanor a la sala de festes de la Vilbau.

Agraïm la participació dels exposants, dels Gegants de Sant Hipòlit, de les dues colles castelleres que nos han acompanyat al llarg del dia.

Felicitacions i agraïments a tots els airenovencs que han participat i especialment a tots aquests que hi eren a les 9 del matí per a preparar i que s'han quedat fins que tot sigui net i endreçat.

Agraïm la municipalitat per a deixar-nos els espais, tot i que lamentem de nou que el pàrquing fos ple de vehicles que han perjudicat els balls de Banyetes, Berrugues i Gegants, i han arraconat els castells.

 L'edició 2024 d'Identi'CAT ens ha permès posar la llengua i la cultura catalanes al centre del Riberal. Hem rebut espectacles i concerts de gran qualitat, hem tornat a posar el llistó alt.